Изплащането на студентски заем скоро ще започне отново. Какво се случва, ако не платите?

...
Повече от три години хората със студентски заеми не трябваше
Коментари Харесай

Повече от три години хората със студентски заеми не трябваше да изплащат дълга си, благодарение на прекъсването от епохата на пандемията, което се очаква да приключи през октомври, когато се възобновяват погасителните вноски. Но някои кредитополучатели казват, че не са финансово подготвени да подновят плащанията, докато други може просто да не знаят, че погасителните вноски са дължими.

Това повдига въпроса какво ще се случи с кредитополучателите, ако не възобновят изплащането на остатъците по заема си през октомври. Въпреки че отговорът е сложен, много кредитополучатели може да са в състояние да пропуснат изплащането на заемите си без сериозни последствия – поне за известно време – казват експертите.

Причината? Администрацията на Байдън създава това, което нарича „нагоре“ за изплащане на студентски заем, което има за цел да облекчи финансовата болка на 44-те милиона кредитополучатели в нацията. Рампата, обявена на 30 юни, след като Върховният съд блокира програмата на президента Джо Байдън за опрощаване на студентски дългове, ще даде на кредитополучателите едногодишен гратисен период за пропуснати плащания.

скорошно проучване от U.S. News & World Report.< /p>

Кога се възобновява изплащането на студентски заем?

Лихвите ще започнат да се начисляват на 1 септември, а изплащането на заема ще започне през октомври.

Каква е „програмата“ за студентски заеми?

Това е едногодишна програма за снизходителност, която ще започне на 1 октомври 2023 г. и ще приключи на 30 септември 2024 г. .

Програмата ще „помогне на кредитополучателите да избегнат най-тежките последствия от пропуснати, частични или забавени плащания“, според Министерството на образованието.

Кредитополучателите, които пропуснат или закъснеят с плащанията си, няма да бъдат докладвани на агенциите за кредитни отчети, нито ще се считат за неизпълнени. Техните заеми също няма да бъдат изпращани на агенции за събиране.

„По същество това ще бъде търпение, за което кредитополучателите няма нужда да предприемат действия, за да се впуснат“, отбеляза Ю.

Това означава ли, че мога да пропусна изплащането на заемите си?< /h2>

Зависи от вашата толерантност към финансови болки по пътя. Докато най-лошите последици от пропуснати плащания по кредита ви ще бъдат отменени до 30 септември 2024 г., лихвите ще продължат да се натрупват по време на началния период.

„Хората трябва да знаят, че ще продължат да натрупват лихви — балансите им ще растат“, отбеляза Ю. „Така че, ако не извършват плащания през това време, балансът им ще бъде по-висок през септември 2024 г.“

Не пропускайте плащания, ако можете да влезете в програмата SAVE

Пропускането на погасяване може да изглежда привлекателно, особено ако y

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР