Повече от три четвърти (79%) от румънците следят събитията в

...
Повече от три четвърти (79%) от румънците следят събитията в
Коментари Харесай

60% от румънците се опасяват, че войната в Украйна може да се прехвърли в страната им

Повече от три четвърти ( 79%) от румънците наблюдават събитията в Украйна , а 60% споделят, че се опасяват, че страната им е застрашена от нахлуване от Русия , съгласно анкета, извършена от IRES през март, оповестява " Румъния инсайдър " и " Агепрес ".

Докато 79% от участниците в изследването споделят, че персонално наблюдават събитията в Украйна, 21% споделят, че не го вършат.

В същото време 19% от интервюираните споделят, че страхът е най-силното възприятие, което изпитват към спора в Украйна, 17% - състрадание/съпричастност, а 11% се усещат тъжни.
 Над 650 000 украински бежанци са влезнали в Румъния
Над 650 000 украински бежанци са влезнали в Румъния

Над 80 000 украински бежанци са останали в Румъния, от които повече от 30% са деца и малолетни

От интервюираните 60% споделиха, че се опасяват, че Румъния е в заплаха да бъде нападната от Русия, а 39% не се опасяват от това.

По-голямата част от участниците в изследването - 96% - споделиха, че Румъния би трябвало да поддържа украинските бежанци, 38% споделиха, че би трябвало да изпращат оръжия в Украйна , до момента в който 21% споделиха, че Румъния би трябвало да се намеси военна в поддръжка на Украйна.

Според 77% от респондентите НАТО е в положение да се оправи с съветска офанзива против страните членки на Алианса в района, а 20% не имат вяра в това.

Запитани какво биха създали, в случай че избухне въоръжен спор в Румъния, 14% от интервюираните споделиха, че биха се пробвали да изоставен страната , 27% - биха останали да се бият, 36% - биха останали и ще опитат да се скрият, а 20% не биха правили нищо особено.
 Йоханис: Засилване на НАТО в Румъния, Черно море, по целия източен фланг е стратегическа цел
Йоханис: Засилване на НАТО в Румъния, Черно море, по целия източен фланг е стратегическа цел

Ускоряване на трансформацията на НАТО към по-опасна стратегическа реалност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР