Повече от три часа продължиха днес в Москва преговорите между

...
Повече от три часа продължиха днес в Москва преговорите между
Коментари Харесай

Путин: До мирен договор между Русия и Япония има да се свърши още много работа

Повече от три часа продължиха през днешния ден в Москва договарянията сред президента на Русия Владимир Путин и японския министър председател Шиндзо Абе, предадоха ТАСС и ДПА.

След тях Путин сподели, че в центъра на вниманието са били комерсиалните и стопански връзки и че до подписването на кротичък контракт има да се свърши още доста работа.

След края Втората международна война Съюз на съветските социалистически републики и Япония не подписват кротичък контракт и от този момент са в спор за суверенитета на един архипелаг в северната част в Тихия океан, именуван от руснаците Курилски острови, а от японците - Северни територии. На 18 август 1945 година архипелагът е бил високомерен от руски войски, а след това японското население било прогонено оттова.

Срещата Путин-Абе бе в по-голямата си част при закрити порти като се изключи встъпителните думи на двамата водачи. Абе съобщи, че би желал да приказва за сключването на кротичък контракт и че двете страни са подготвени със взаимни старания да създадат актуалната година паметна във взаимоотношенията си.

Понастоящем на противоречивия архипелаг работят руско-японски стопански начинания, напомни ДПА.

Ройтерс заяви, че съветската полиция е задържала през днешния ден 11 стачкуващи пред японското посолство в Москва, протестиращи срещу възможното връщане на Курилите на Япония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР