Повече от три часа продължават разговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС,

...
Повече от три часа продължават разговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Продължават разговорите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство

Повече от три часа не престават диалозите сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които не са открити за медиите. Активно диалозите се водят сред номинираните министър председатели от двете обединения Николай Денков и Мария Габриел.

В началото в срещата се включиха и водачите на политическите обединения, които резервираха безмълвие, откакто напуснаха кабинета на ръководителя на Народното събрание, където диалозите се организират.

Пред публицисти Габриел и Денков увериха, че договарянията за сформиране на постоянно държавно управление не престават. Денков разкри първите задания - правене на документ, който да подсигурява, че няма да има чистка в държавната администрация и уточняване на персоналния състав.

" Разговорите започнаха и не престават. Както обясних и преди този момент, има два детайла - единият е да подсигуряваме, че няма да има проблеми с администрацията, тъй че приготвяме съответния документ, който да даде успокоение на всички, които са се тормозили, и второто, несъмнено, персоналният състав. Така че работим и по двете. "

От думите на Николай Денков стана ясно, че не се приказва за включване на политически лица от ГЕРБ, а за специалисти.

" Министри от ГЕРБ като министри от ГЕРБ няма да има. Това, което има, е състав, от който тръгнахме. Както постоянно съм казвал, гледаме дали може да има по-добри специалисти. Въпросът е кои са най-хубавите хора за позицията. "

Не стана ясно дали Асен Василев ще остане номинация за финансов министър.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР