Повече от три часа огнеборци водят истинска битка с огнената

...
Повече от три часа огнеборци водят истинска битка с огнената
Коментари Харесай

Трети час бушува пожарът на Младежкия хълм в Пловдив

Повече от три часа огнеборци водят същинска борба с огнената буря на Младежкия рид в Пловдив. 4-5 екипа се мъчат да овладеят стихията, обхванала най-високата част от тепето. Пламъците бързо се разрастват поради огромната горещина, вятър и сухи треви и шубраци, написа „24 часа“.

Огънят лумна през днешния ден по обяд, а минути по-късно са се озовали и огнеборците. На помощ „Градини и паркове“ изпрати 12-тонна водоноска, от която зареждат пожарните коли.

Теренът е сложен, насечен и това затруднява гасенето, откри репортерска инспекция. Огънят е в югозападната част на хълма, а там теренът е стръмен. В момента силите са съсредоточени в стръмната част над Стоматологичния факултет, където стихията се разраства най-бързо, изясни шефът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев. Той е на място и координира дейностите на своите подчинени, които подкрепят огнеборците с две водоноски.

„Ужас. Не пощадиха и най-високото тепе на Пловдив. Ще изгори градът“, ядосан е Антон Иванов. Той излязъл от работа, с цел да види какво става. Миризмата от изгорелите треви и шубраци се усеща чак до дома на културата „Борис Христов“.

„Направо съм депресиран. Обичам Младежкия рид, израснал съм тук“, разяснява 22-годишният Росен Трендафилов, който живее наоколо. Младежът постоянно се разхождал по алеите. Казва, че сърцето го боли, като гледа по какъв начин гори. „Някой си е хвърлил фаса. Хората въобще не мислят какво може да стане“, сърдит е Росен.

На върха на тепето има пожарна, а огнеборци и доброволци гасят в труднодостъпните меса.

Не са малко и феновете, които се ядосват, само че не се втурват да оказват помощ. На паркинга зад Факултета по дентална медицина стопират коли и от тях излизат хора да снимат с телефоните си.

Жалко, че една от забележителностите на Пловдив гори, сподели Габриела Николова, която работи в непосредствен магазин. Момичето се моли огнеборците по-бързо да се оправят, с цел да не обзет пламъците по-голяма повърхност от хълма.

От пожарната оповестиха, че не престават да гасят. Те насочиха екипи към Младежкия рид от Пазарджишко шосе, където сутринта също горяха сухи треви. Подстъпът за коли до хълма, разгласен за резерват със статут на предпазена територия, е единствено един, което затруднява напредването на пожарните коли.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР