Повече от тон хероин, струващ колосална сума от около 233

...
Повече от тон хероин, струващ колосална сума от около 233
Коментари Харесай

Този тон хероин е трябвало да бъде „изяден” в Европа

Повече от звук хероин, струващ колосална сума от към 233 млн. щатски $, беше хванат в Индийския океан при огромна акция, водена от английските военноморски сили. На мушката на интервенция „ Ширикишо ” били риболовен лодки по източното африканско крайбрежие, оповестява „ Дейли Мейл ”.

Хилядите пакети хероин били предопределени за Европа. В интервенцията се присъединили лодки и хеликоптери, подкрепени от френските и австралийските военноморски сили.

След като противозаконната стока била разкрита, тя била натоварена на военен транспортен съд, където са снимани и публикуваните в медиите фрагменти. Командирът на обединените сили комодор Гай Робинсън изясни: „ Това беше една доста сполучлива интервенция, която спря голямо количество хероин да стигне до Европа. Тя също е и отличен образец за впечатляващо съдействие сред участващите страни в небето, в морено и на сушата. Ще продължаваме да се борим с тази опасност постоянно и на всички места, когато можем”.

Първия „ улов” пристигнал след 8-часово търсене – 380 кг хероин, разпределени в пакети. След 12 часа същият екип хванал други 512 кг опиати. След няколко дни френски транспортен съд, патрулиращ край брега на Източна Африка, изпратил екип да претърси различен кораб, на борда на който имало 130 кг.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР