Повече от сто души ще се включат в протест срещу

...
Повече от сто души ще се включат в протест срещу
Коментари Харесай

Граждани излизат на протест срещу замърсяването от ТЕЦ “Брикел”

Повече от 100 души ще се включат в митинг против замърсяването от Топлоелектрическа централа “Брикел ”. Мирната проява ще се организира през днешния ден от 18:00 до 20:00 часа пред централния вход на централата.

Протестната акция е проведена от жителите на Гълъбово и близките селища, които от години са обречени да дишат нездравословните излъчвания на ТЕЦ-а. А мотивът са поредицата от скорошни обгазявания.

Всички контролни органи признават, че „ Брикел “ е в непрестанно нарушаване на разпоредбите за запазване на околната среда, само че глобите не могат да накарат управлението да съблюдава нормите.

Смятаме, че инсталациите на централата, пусната в употреба през далечната 1962 година, са морално остарели, а замърсяването е явно и може да бъде както видяно, по този начин и подушено в радиус от няколко километра към Брикел.

Нужни са действителни и незабавни ограничения за възстановяване на оборудванията. И тъй като не имаме вяра те да се случат, настояваме ТЕЦ-ът да затвори до модернизирането и построяването на нови уреди, с цел да обезпечи чист въздух и околна среда на хилядите хора в района. Здравето на жителите на Гълъбово и околните обитаемоте места не може да бъде пленник на частни ползи и финансови изгоди, декларират жителите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР