Повече от сто делфина са били открити мъртви в бразилската

...
Повече от сто делфина са били открити мъртви в бразилската
Коментари Харесай

Водата надхвърли 39°C: Над 100 делфина загинаха в Амазонка

Повече от 100 делфина са били открити мъртви в бразилската Амазонка на фона на историческа суша и рекордно високи температури на водата, които тук-там надвишиха 39 градуса по Целзий (102 градуса по Фаренхайт).

Изменението на климата може да утежни казуса

Всички мъртви делфини са открити в езерото Тефе през последните седем дни, заяви институтът Мамирауа, проучвателен център, финансиран от бразилското министерство на науката.

Толкова огромен брой смъртни случаи е необикновен, а съгласно института рекордно високите температури на езерото и историческата суша в Амазонка може да са повода.

Мел Лийванд е родена в Естония и стартира да плува още като дете

Новината евентуално ще ускори опасенията на учените по климата по отношение на резултатите, които човешката активност и рисковите засушавания оказват върху района.

„ Все още е рано да се дефинира повода за това рисково събитие, само че съгласно нашите специалисти то сигурно е обвързвано с интервала на засушаване и високите температури в езерото Тефе, в които някои точки надвишават 39 градуса по Целзий (102 градуса по Фаренхайт) “, заяви институтът, представен от Си Ен Ен.

В Хавай се не разрешава плуването на по-малко от 45 метра от делфини във води покрай брега

Река Амазонка, най-големият воден път в света, сега е в изсъхнал сезон и няколко екземпляра от речната фауна също страдат от рекордно високи температури.

Изследователи и деятели се пробват да спасят оживелите делфини, като ги трансферират от лагуни и езера в покрайнините до главното тяло на реката, където водата е по-хладна, само че интервенцията не е лесна заради отдалечеността на региона.

Красивите фрагменти са от чилийското крайбрежие

„ Прехвърлянето на речни делфини в други реки не е толкоз безвредно, тъй като е значимо да се ревизира дали има отрови или вируси преди да се пуснат животните “, сподели Андре Коелю, откривател в института Мамирауа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР