Повече от сигурно е, че Асен Василев ще бъде предложен

...
Повече от сигурно е, че Асен Василев ще бъде предложен
Коментари Харесай

Каримански: Повече от сигурно е, че Асен Василев ще бъде предложен за финансов министър

Повече от несъмнено е, че Асен Василев ще бъде препоръчан за финансов министър. Това сподели за " Денят онлайн " по " Нова нюз " финансистът Любомир Каримански.

" Ясно е, че няма потребност да прилагаме стимулиращи ограничения от позиция на бизнеса за понижени ставки по Данък добавена стойност или тласъци в енергетиката и обществената система. От Коронавирус времето имаме Данък добавена стойност и обществени подпомагания. Как скритите дефицити ще бъдат овладяни? ", попита той.

Според него пенсиите няма да спрат на 10 юни, когато изтича така наречен удължителен закон за бюджета. " В бюджета на ДОО постъпват доходи, които могат да решат ситуацията на пенсионерите и да си получат пенсиите. Това може да бъде правено до миг, в който се наложи да има трансфер от държавния бюджет към този на ДОО - най-малко за два месеца. В началото може да се употребяват средствата от Национален осигурителен институт, а след гласоподаване на постоянен бюджет, прехвърлянията може да бъдат изплатени към Здравната каса. Ако няма удължителен закон, не могат да бъдат изплащани само прехвърляния към ДОО ", разяснява Каримански.

По думите му през 2022 година страната получихме 2,8 милиарда по ПВУ, а похарчихме 100 млн. " Останалите 2 милиарда и половина не сме похарчили, би трябвало заложените разноски да се случат през 2023 година Бюджетът е проект публичен контракт сред жителите и страната и би трябвало да бъде благонадежден и транспарантен. Нямаме изясненост или вяра, че ще бъде наличен за жителите. В последните три денонощия не разбрахме какъв брой транспарантно се случиха договарянията сред ГЕРБ и Политическа партия. Не видяхме нито един транспарантен приоритет, който да залегне в предлагането за нов бюджет ", уточни Каримански. И добави, че мощна страна значи до 3% недостиг в 4-годишната финансова рамка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР