Повече от шест от 10 държави по света са приели

...
Повече от шест от 10 държави по света са приели
Коментари Харесай

Проучване: Поставя ли пандемията под заплаха демокрацията?

Повече от шест от 10 страни по света са приели ограничения по време на пандемията с, които заплашват демокрацията или правата на индивида, се споделя в отчет на института за народна власт International IDEA.
Проучването, което изследва обстановката в съвсем всички страни по света, заключава, че 61 % от нациите „ са въвели, които са или противозаконни, несъразмерни, неопределени или ненужни “ в най-малко една област на демократичните свободи.
Сред страните, обсъждани в по-широк смисъл като демокрации, 43% попадат в тази категория, число, което се е нараснало до 90% за властническите режими, сочи основаната в Стокхолм междуправителствена организация. " Очакваше се, че властническите режими, които имат по-малко надзор и баланс, ще употребяват оправданието, произлизащо от пандемията, с цел да затегнат контрола си, " сподели генералният секретар Кевин Касас-Замора пред Франс прес. " По-изненадващото е, че толкоз доста демокрации са приели ограничения, които са проблематични от позиция на демокрацията и правата на индивида. "
, демократична страна, оглави листата в това отношение с ограничения, будещи „ угриженост “, в девет от 22 изследвани области - в това число независимост на придвижване, независимост на изложение и независимост на печата - пред с осем проблематични области. Следват ги, които имат по седем проблематични области. е водещата европейска страна с шест, дружно със.
IDEA прегледа другите ограничения, признати по света, с цел да дефинира дали те са проблематични от позиция на демокрацията и правата на индивида, без значение от успеваемостта от здравна позиция.
 Значението на образованието се увеличи след рецесията, демонстрират резултатите от представително изследване за факторите за пълностоен живот Значението на образованието се увеличи след рецесията, демонстрират резултатите от представително изследване за факторите за пълностоен живот
Ако при започване на годината някой ни беше споделил по какъв начин ще наподобява животът ни през март 2020, щяхме да го изпратим да изпие един чай за усп...

Сред главните западни демокрации единствено бяха отделени в две области. Посочени бяха също (пет) и (две).
Най-често безпокойствие буди ситуацията с: рестриктивните мерки върху свободите на пресата в името на битката с дезинформацията; несъразмерното потребление на мощ (като разполагане на войски за използване на правилата; основаването на лагери за уединяване на болни); корупцията в договорите за незабавни потребности и обвиняването на мигрантите за пандемията, сподели Касас-Замора.
Изследването също по този начин похвали няколко страни като модели за подражателство за комбинирането на ефикасни здравни ограничения с почитание към демократичните правила. Това са Исландия, Финландия, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Тайван, Уругвай, Кипър, Япония, Сенегал и Сиера Леоне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР