Повече от шест месеца се води разследването срещу кмета на ...

Повече от шест месеца се води разследването срещу кмета на

Шефът на полицията в Пловдив: Няма политически арест в Стамболийски, разследваме от 6 месеца

Повече от шест месеца се води следствието против кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Това съобщи шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов, като акцентира, че не става въпрос за политически арест. Спецакцията в Стамболийски се организира през вчерашния ден, като бяха претърсени няколко адреса, измежду които общината и фамилната фабрика на Мараджиев. Кметът бе разпитван в полицейското ръководство, само че към този миг няма повдигнато обвиняване против него. По първична информация акцията е за машинация с евросредства, само че Мараджиев отхвърли това и дефинира протичащото се като политически напън и пиар на полицията.
Прочетете още
„ Не мога да разкрия елементи от следствието, мога да кажа, че създаването се води повече от шест месеца в отдел Икономическа полиция. Държа да подчертая, че от 13-ти септември тази година интензивно работим с Окръжна прокуратура. Така персонално в мое лице и в лицето на административния началник на Окръжна прокуратура са провеждани няколкократни заседания и диалози на тази тематика. Всички дейности са планувани със взаимни екипи за работа от следователи, формирано е следствено дело, тъй като тази категория длъжностни лица се проверяват също тъй ”, съобщи Васил Костадинов.

Той е безапелационен, че няма политически арест.

„ Държа да подчертая още веднъж, че на територията на три области са осъществявани такива дейности, след предварителни позволения от Окръжен съд. Въпросните области са отдалечени от Пловдив, само че не са свързани с Мараджиев, а с следствието ”, разяснява шефът на пловдивската полиция.

Той означи, че постоянно би могло да има и други кметове, които да бъдат разследвани.

“Кметовете знаете, че не са лица с имунитет, те носят наказателна отговорност както всички нас ”, сподели още Костадинов.

Източник: trafficnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg