Повече от седмица след изборите, обществото е в неведение какво

...
Повече от седмица след изборите, обществото е в неведение какво
Коментари Харесай

Какво да чакаме от новия парламент? Ключовият играч мълчи

Повече от седмица след изборите, обществото е в незнание какво да чака отсега нататък, най-много заради мълчанието на втората политическа мощ " ИТН ". Именно партията на Слави Трифонов е с основна роля в новия парламент, откакто първата политическа мощ ГЕРБ се обрисува да остане без каквато и да е парламентарна поддръжка за образуване на държавно управление.

Всеки миг се чака президентът да разгласи датата, на която да свика 45-ото Народно заседание. Най-вероятно това ще се случи още тази седмица. Предположенията са, че " ИТН " (ИТН) ще върне мандата за сформиране на държавно управление, защото още преди изборите разгласи, че би правила такова единствено с " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън ". Трите обединения обаче нямат нужното болшинство. Сценаристът от " Шоуто на Слави " Тошко Йорданов, който е и партиен заместител на водача Трифонов, към този момент отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия да поддържа кабинет на Има Такъв Народ.

Преди да се стигне обаче до процедурата с мандатите, новоизбраният парламент би трябвало да избере собствен ръководител, управление, комисии. Освен това мнозина чакат някакви незабавни законодателни начинания, в това число промени в изборния закон, тъй че в случай че се стигне до предварителни избори, те да са по нови правила.

Към момента от партията на Трифонов няма никакъв знак дали възнамеряват нещо и какво.

Обяснението е, че Трифонов се е изолирал с ковид. Заместниците му обаче също мълчат, както и новоизбраните депутати от партията, като че ли това е най-висшата политическа полезност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР