Повече от седем години след един от най-интересните обири в

...
Повече от седем години след един от най-интересните обири в
Коментари Харесай

Има ли план охранителят, задигнал повече от милион от инкасо кола в Пловдив?

 Повече от седем години след един от най-интересните кражби в България " златната тресчица “ в Родопите към момента не е секнала. Хора от селата в Чепеларско са уверени, че 1,5 млн.лв. от удара на Жоро Милионера са заровени точно в баирите в района. А търсенето им просто не секва, разкриха за " Родопи voice " родопчани, живеещи в региона. Мераклиите за бързо замогване пък имат още 5 години, с цел да намерят банкнотите. Толкова време остава на причинителя на обира на инкасо автомобила Георги Енев, с цел да излежи 12-годишната си присъда.

Припомняме, че охранителят извърши дръзкия грабеж през юни 2012 година. Георги работил като водач на инкасо автомобил в Пловдив. Той помолил сътрудника си да купи дюнери за обед в квартал " Кючук Париж " и до момента в който другият охранител пазарувал, Енев тръгнал с автомобила, който зарязал в близка пресечка, сграбчил чантите и отпрашил с авансово приготвено за задачата друго транспортно средство. След това поел в посока Родопите, като част от пътешествието му било хванато от улични камери.

Енев изчезна безследно. Тогава се появиха голям брой клюки, че бил видян с голяма раница в региона на чепеларското село Хвойна. Мъжът се съобщи самичък по-късно, само че настойчиво отхвърли да уточни къде са парите. Първоначално той получи 8-годишна присъда, която обаче бе увеличена от Апелативния съд в Пловдив на 12 години. До ден-днешен Жоро Милионера, както стана прочут пловдивчанинът, настойчиво мълчи за отмъкнатите пари.

Твърденията на очевидци, че е забелязан за последно в Родопите, пък още държи влага на локалните. " Видяхме го откакто въртяха фотосите му по малкия екран. Изглеждаше като човек, който препуска в планината, само че не по туристически подбуди. Видимо бързаше, крачката и типът му бяха напрегнати “, разясниха тогава локални родопчани. " Най-вероятно е заровил парите някъде из Родопите и тогава се е предал “, прибавят чепеларци.

Всички изказвания обаче се оказват изцяло задоволителни за " опознавателни " походи из региона, които не секват и близо седем години по-късно.

" Увеличиха се групите туристи. Все в региона на Хвойна. Много родопчани също обикаляха през годините. Главната цел са гъби, само че всеки се озърта за скрити места, на които вероятно могат да са парите “, споделиха поданици на чепеларски села, които обаче допълват, че надали някой ще откри парите, в случай че въобще са били там. Но пък тръпката остава - за гъби, на разходка, само че и с мисъл за… милиони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР