Повече от половината служители от отдела на Малта за пътна

...
Повече от половината служители от отдела на Малта за пътна
Коментари Харесай

Над половината отдел за пътна полиция на Малта е арестуван по подозрения в измама

Повече от половината чиновници от отдела на Малта за пътна полиция бяха задържани във вторник по съмнения за машинация, което принуди управляващите да приготвят изключителни проекти, с цел да подсигуряват, че има задоволително служители на реда по улиците, съобщи " Ройтерс ".

Полицията заяви, че към 30 души от отдела, наброяващ към 50 души, се разпитват от отдела за стопански закононарушения по обвинявания, че са излъгали за стотици часове ексклузивен труд, който не са положили в продължение на минимум три години.

Някои от чиновниците са упрекнати и че са злоупотребили с гориво и са го употребявали за персоналните си транспортни средства.

Източници от полицията обявиха, че някогашни пътни служители на реда, които в този момент работят в други отдели на службата, са били помолени да се върнат към старите си отговорности. Въпреки това съгласно водачи във вторник сутринта видимо по-малко служители на реда са насочвали трафика.

По думите на премиера Роберт Абела е добре, че полицията проверява свои лични хора. " Това удостоверява, че имаме функциониращи полицейски сили ", съобщи той пред кореспонденти.

През последните години Малта, най-малката страна в Европейския съюз, беше разтърсена от изказвания за всеобща корупция, връзкарство и финансови измами измежду политическия и бизнес елита.

Абела встъпи в служба предишния месец, откакто предшественикът му подаде оставка поради дейностите си по следствието на убийството на проверяващата корупция журналистка Дафне Каруана Галиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР