Повече от половината родители на ученици в София заявяват намерение

...
Повече от половината родители на ученици в София заявяват намерение
Коментари Харесай

Повече от половината родители са готови да водят пеша децата си до училище

Повече от половината родители на възпитаници в София декларират желание да водят и прибират децата от учебно заведение пешком: 51 % биха постъпили по този начин на отиване, 57 - на връщане от учебно заведение. Това сочат данни от анкета на " Алфа рисърч " по поръчка на Столичната община и представени от Българска телеграфна агенция.

В същото време основна част от родителите избират алтернативата на колите - 45 %, когато водят детето, 38 - при прибиране от учебно заведение.

Проучването е в границите на плана " Зелена София ", който общината реализира от есента на предходната година.

В първото си издание " Искам пешком " е присъединила три учебни заведения (2-ро СУ, 96-то СУ и 138-мо СУ) с над 450 първокласници и техните родители. По време на подготовката са били изследвани пешеходните направления в регионите към учебните заведения за възстановяване на инфраструктурата - тротоари, улично осветяване, пешеходни пътеки. Така, при започване на новата образователна година, са били направени най-належащите поправки в регионите на трите учебни заведения..

Утре заместник-кметът на София Дончо Барбалов ще взе участие в награждаването на най-активните първокласници от 138-мо СУ " Проф. Васил Златарски ", взели участие в самодейността " Искам пешком ".

Задачата на екип на " Зелена София " е да координира политиките за стабилно развиване на общината, както и да приготви кандидатурата на града в състезанието " Зелена столица на Европа ", проведен от Европейската комисия. Екипът цели да реализира значителен прогрес по няколко предпочитани тематики - качество на въздуха, превоз, зелени градски площи и отнасяне на боклуци, се споделя в известие на общината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР