Повече от половината от всички възрастни европейци вече са напълно

...
Повече от половината от всички възрастни европейци вече са напълно
Коментари Харесай

COVID-19: Повече от половината възрастни в ЕС вече са напълно ваксинирани

Повече от половината от всички възрастни европейци към този момент са изцяло имунизирани, разгласи Европейски Съюз, до момента в който няколко страни в Европа и Азия се борят с нови огнища, породени от бързо разпространяващия се " Делта " вид на ковид, съобщи " Франс прес ".

Повече от четири милиона души към този момент са умряли от COVID-19, откогато се появи през декември 2019 година, и макар че имунизациите се популяризират в международен мащаб, " Делта " подхранва повишаването на инфектираните и кара държавните управления да постановат още веднъж ограничения против вируса, с цел да избегнат страшни нови талази.

Европейски Съюз разгласи, че 200 млн. европейци са били изцяло имунизирани, повече от половината от възрастното население, само че към момента не съумява да реализира задачата от 70 % имунизирани, избрана за лятото.

Германия записва 1890 новозаразени през последните 24 часа и заболеваемост от 12,2 новозаразени на 100 000 души през последните седем дни - повече от двойно повече спрямо началото на юли.

Германия се причислява към редица европейски страни, които през последните седмици записват повишаване на инфектираните.

Новите огнища са значително подхранвани от " Делта " разновидността, открит за първи път в Индия, който се чака да стане преобладаващият вариант на вируса през идващите месеци, съобщи Световната здравна организация (СЗО) през вчерашния ден.

Той е регистриран към този момент в 124 територии - с 13 повече от предходната седмица - и към този момент съставлява повече от три четвърти от секвенирани екземпляри в доста огромни страни.

Тази седмица Франция вкара нови правила, изискващи т. Нар. Здравна карта за всички събития или места с повече от 50 души, преди да бъде разширена за заведения за хранене, кафенета и търговски центрове през август.

Хората би трябвало да покажат доказателство за имунизация или негативен тест, с цел да получат достъп, откакто страната регистрира нов скок - още 21 000 нови случая в сряда, най-високото равнище от началото на май.

Случаите се усилват и във Англия, където тази седмица бяха отстранени множеството ограничавания, а в четвъртък английските супермаркети предизвестиха за вероятен дефицит на храна, защото личният състав беше заставен да се самоизолира.

Страните в Азия следят едни от най-тежките си огнища досега, като Индонезия се трансформира в нова световна гореща точка, защото Виетнам и Тайланд се сблъскват с нови антивирусни правила.

В Токио Олимпийските игри трябваше да бъдат отворени в петък след едногодишно забавяне на пандемията, макар че дадоха обещание да бъдат игри като никой различен в историята.

Зрителите са най-много неразрешени, а спортистите, публицистите и уредниците са обект на строги вирусни ограничения по време на събитието, което се организира под облак Covid.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР