Повече от половината от поколението на хилядолетието се страхуват, че

...
Повече от половината от поколението на хилядолетието се страхуват, че
Коментари Харесай

Младите се страхуват от ядрена атака през следващите 10 години

Повече от половината от поколението на хилядолетието се опасяват, че ще има нуклеарна офанзива някъде по света през идващото десетилетие, демонстрира изследване на Червения кръст.
Около 47% от интервюираните 16 000 младежи също имат вяра, че е по-вероятно или не, че през живота им ще има трета международна война, съобщи БГНЕС.
" Младото потомство наподобява счита, че пагубната война е същинска възможност за живота им ", споделя в предговора на отчета Петер Маурер, президент на основания в Женева Международен комитет на Червения кръст.
В изследването участваха хора на възраст сред 20 и 35 години - както от раздрани от войната страни като Афганистан и Сирия, по този начин и значително в мирни страни като Англия и Франция.
Червеният кръст употребява онлайн панели, изявленията лице в лице и телефонни изявленията, с цел да интервюира хора в 16 страни.
Най-поразителен резултат пристигна в отговор на въпроса: " Според вас, какъв брой евентуално или малко евентуално е нуклеарните оръжия да бъдат употребявани във войни или въоръжени спорове по света в границите на идващите 10 години? "
Около 54 % споделиха, че считат, че евентуално такива оръжия ще бъдат употребявани.
МКЧК съобщи, че изследването разкрива и някои " тревожни трендове ", като отговорите, които са получили на въпроса: " Според вас, изтезанието на пленените противников бойци е възможно при някакви условия или това в никакъв случай не е задоволително? "
Около 41% са декларирали, че ще поддържат изтезанията при някои условия.
И единствено 54 % са чували за Женевските конвенции, контрактувани през 1949 година за отбрана на военнопленници и цивилни във военно време. Конвенциите отразяват желанието за недопускане още веднъж на ужасите на Втората международна война.
Маурер сподели, че резултатите също разкриват " обезпокоително приемане на дехуманизиращ език или дейности по отношение на възприемани като или същински " врагове ", което доминира в ера на подправени вести, дезинформация и поляризирани гледни точки ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР