Повече от половината от клубовете във Висшата лига са поискали

...
Повече от половината от клубовете във Висшата лига са поискали
Коментари Харесай

Английските клубове не се разбраха за това къде да играят

Повече от половината от клубовете във Висшата лига са поискали да играят на личните си игрища оставащите мачове от сезона. На днешната поредна видеоконференция, която е траяла съвсем 4 часа, не се е стигнало до консесус по този въпрос. Най-настоятелни по тематиката били Астън Вила, Уотфорд и Брайтън, които не желаят да губят домакинското си преимущество.

Сега концепцията е шефовете на Висшата лига да изискат от държавното управление да размишления и да не задължава тимовете да довършат сезона на неутрални терени. Британските управляващи кардинално позволиха завръщането на футбола през юни.

На днешната среща трябваше да се разгласят и съответни дати за обновяване и довеждане докрай на шампионата, само че още преди нея стана ясно, че това решение е отсрочено, защото към момента има много неразбираеми детайли. Това би трябвало да се случи на 18 май.

Report: Premier League clubs remain split over neutral stadiums but agree to contract extensions for players out of contract on June 30. More details https://t.co/BlYsQi30kz
— NBC Sports Soccer (@NBCSportsSoccer) May 11, 2020
Планът обаче остава за рестартиране на 12 юни. В момента той включва тестване на играчи и треньори два пъти седмично и мачове без аудитория, които да се играят на неутрални игрища като " Уембли ".

За разлика от разминаването във връзка с стадионите, клубовете са били единомислещи, че договорите на играчи, които изтичат на 30 юни, би трябвало автоматизирано да бъдат удължени до завършването на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР