Повече от половината малки и средни фирми в Европа ще

...
Повече от половината малки и средни фирми в Европа ще
Коментари Харесай

Повече от половината малки и средни фирми в Европа ще бъдат под риск от фалит през 2021 г.

Повече от половината дребни и междинни компании в Европа ще бъдат изправен пред риск от банкрут през идната година, в случай че приходите им не стартират да се възвръщат, съобщи Блумбърг, базирайки се на изследване на консултантската група McKinsey & Co.

Според извършеното през август проучване, в което са взели участие над 2200 дребни и междинни компании в петте най-големи стопански системи в Европа, всяка пета компания в  Италия и Франция може да влезе в процедура по неплатежоспособност в границите на идващите шест месеца.

Тези предприятия са от основно значение за района, като способстват за двете трети от работните места и над половината от  дoбaвeнaтa cтoйнocт ĸъм иĸoнoмиĸaта.

Пандемията засегна изключително тежко европейските компании, като 70% от тях регистрират спад на приходите. Това равнище е даже по-високо в Италия и Испания, където пандемията засегна повече хора и ограниченията против разпространяването на вируса са по-строги.

Според тези бизнеси в Европа няма доста аргументи за оптимизъм, като стопанската система остава много слаба. Основните им терзания са ориентирани към проблемите с изплащането на заемите и потребността от нови съкращения.

Правителствата на всички пет страни, в които е извършено проучването (Германия, Англия, Франция, Италия и Испания), показаха ограничения за опазване на работните места в опит да лимитират безработицата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР