Повече от половината германци мислят, че Европа може да се

...
Повече от половината германци мислят, че Европа може да се
Коментари Харесай

Повечето германци смятат, че Европа може да се отбранява без помощта на САЩ

Повече от половината германци мислят, че Европа може да се отбранява без военната поддръжка на Съединени американски щати, демонстрира социологическо изследване на института "Форза ", представено от Ройтерс.

Само 37 % от респондентите са на мнение, че Европа зависи от американската военна помощ. Проучването не демонстрира обилни разлики сред източните немски райони и западната част на страната, която има по-сериозни исторически връзки със Съединени американски щати. На изток 60 % считат, че Европа не се нуждае от Съединени американски щати, а на запад 55 % са на това мнение.

Американският президент Доналд Тръмп даде на 12 юли ултиматум на европейските съдружници да отделят повече пари за защита и ги предизвести, че Съединени американски щати може да отдръпват поддръжката си, в случай че Европа не отнеме от плещите на американския поданик по-голяма част от финансовото задължение за издържане на НАТО. Той назова Германия "заложник " на Русия поради енергийната й взаимозависимост от Москва.

Общо 84 % от интервюираните 1004 германци считат това изказване за "напълно неуместно ", а 92 % споделят, че претекстът за мненията на Тръмп е желанието му да насърчи вноса на американски полутечен газ в Европа и Германия.

Две трети поддържат построяването на газопровода "Северен поток 2 ", тъй като считат, че той ще направи по-надеждни доставките на газ в Германия, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР