Повече от половината европейски граждани вече са получили поне по

...
Повече от половината европейски граждани вече са получили поне по
Коментари Харесай

50% от европейското население е имунизирано срещу COVID-19, в България

Повече от половината европейски жители към този момент са получили най-малко по една доза ваксина против COVID-19, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в навечерието на срещата на върха на Г-7, която ще разисква и обезпечаването на ваксини за по-бедните страни.

100 млн. души са със приключен имунизационен цикъл.

По данни на европейската здравна организация ECDC 49.8% от европейските жители са получили първата доза ваксина, а 25.7% са с две.

България резервира последното си място по имунизации в Европейски Съюз, като се отдалечава още повече от останалите страни. 14.7 на 100 от българските жители имат по една доза ваксина, а на 11.2% са сложени две.

За съпоставяне Латвия, която е предпоследна в Европейски Съюз е ваксинирала изцяло 15.7% от жителите си и е сложила по една доза на 29.2%.

Най-голям обсег имунизационната акция е постигнала в Малта, където изцяло имунизирани са 49.7% от популацията, а 65.8% са с първа доза. Унгария бързо се приближава до първата в Европа с 47.2% изцяло имунизирани и 59.2% с една сложена доза.

Румъния има една трета от жителите си с първа доза, а всеки четвърти е с сложени две. В Гърция срещу

COVID-19 към този момент са ваксинирани 26% от популацията, 44.7% са с първа доза.

Европейски Съюз си постава за цел да имунизира до края на юли 70% от възрастното си население.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР