Повече от половината българи (53%) консумират бира поне веднъж седмично.

...
Повече от половината българи (53%) консумират бира поне веднъж седмично.
Коментари Харесай

Русенци са най-големите любители на бира у нас

Повече от половината българи (53%) употребяват бира най-малко един път седмично. Дори и през зимата приблизително българинът си сипва от пенливата напитка осем пъти в месеца, като най-честно това вършат русенците, сочи национално представително изследване на " Инсос ", оповестено в четвъртък от Съюза на пивоварите в България.

Русенци протягат ръка към халбата с питие най-малко 11 пъти месечно, компактно следвани от феновете на бира в Плевен и Варна - 10 пъти.

Традиционно пивото е желано от господата, само че в последно време от ден на ден дами също го харесват, тъй като към този момент се оферират доста марки с по-лек усет и по-ниско алкохолно наличие. У нас най-изявените почитателки на бирата са младите дами във възрастовите групи 30-39 години и 20-29 година, съгласно проучването.

То разкрива още, че 30% от българите възприемат умерената консумация на питие като част от здравословния метод на живот. При дейните консуматори, които пият бира най-малко един път седмично, на това мнение са даже 43%.

Макар да е на над 8 хиляди години бирата се смята за съвременно пиво от 30 на 100 от постоянните ѝ консуматори и от 20% от всички запитани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР