Повече от очевидно е, че доц. Атанас Мангъров е налазил

...
Повече от очевидно е, че доц. Атанас Мангъров е налазил
Коментари Харесай

Скандалният доц. Атанас Мангъров смуче здраво евросредства

Повече от явно е, че доцент Атанас Мангъров е налазил стремително бизнеса с асимилиране на еврофондове в опит да попълни банковите си сметки. След секването на искащи да се излекуват от ковид с чайчета и супички против сумата от 200-300 лева за обзор, на скандалния инфекционист му се наложи да се преквалифицира в специалист по ромска интеграция. В новата си роля той е част от европроект, занимаващ се с приобщаване и овластяване на малцинствата в община Бойчиновци.

 

Фирмата на доцента „ Научни новаторски решения “, е единствената, явила се на странния конкурс, извършен в края на юли тази година и подписала контракт за 59 500 лева без Данък добавена стойност с кмета на община Бойчиновци за оказване на експертна помощ по план „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвимите групи “.

 

На пръв взор сумата не е по никакъв начин дребна, а и работата, която би трябвало да свърши екипът на Мангъров няма да ги тръшне от изтощеност.

Дейностите по плана, разказани на десетки страници с куп кухи изречения и клишета, могат да се разделят на три елементи. За всяка е планувано и отдел само че финансиране, съответно38 000, 11 500 и 10 000 лв.. Освен дребни разноски за покупка на писалки, стикери или раници, парите ще се приберат от консултантите на компанията на доцента „ Научни новаторски решения ”.

 

В първата част хората на Мангъров ще проведат беседи с млади ромски родители от Бойчиновци, с цел да ги убедят, че би трябвало да водят хлапетата си на доктор, да ги къпят постоянно и запишат на занималня още на 4-годишна възраст. Все неща, които би трябвало да са обвързване на обществените служащи в кметството, само че щом Европейски Съюз отпуска пари, за какво да не бъдат усвоени?!

 

Втората част от плана планува диалози с 30 възпитаници. Хората на Мангъров имат за задача да убедят хлапетата, че е добре за тяхното бъдеще да завършат междинното си обучение. Мургавите възпитаници ще получат и упътвания за безвредните полови практики и препоръки при фамилно обмисляне. Целта на модула е да се пресече един път вечно практиката ромските девойки да стават майки още на 12-13 години, излиза наяве от документите по плана.

 

 

При третия стадий на плана би трябвало да се разпознават най-малко 15 евентуалните ромски водачи, след диалози с хора в махалата. Веднъж открити за бъдещите ромски водачи се планува в допълнение образование по особено направен справочник. Интересно е, че до момента в който усвоява еврофондовете, доцент Мангъров си остава и парламентарен консултант на „ Възраждане ”, които са за излизане на България от Европейски Съюз. Както постоянно става в политиката, щом замирише на пари, обещанията към гласоподавателите остават на назад във времето. В интерес на истината, Атанас Мангъров надалеч не е първият „ възрожденец ”, при който има разминаване сред думи и каузи.

 

Раздвоение има и в фамилията на партийния водач Костадин Костадинов, национално прочут с прозвището Костя Копейкин. Костадинов непрекъснато наскърбява медии и цивилен сдружения, които финансират своята активност с пари от непознати фондации. За Копейкин всички те са „ зли соросоиди ” и би трябвало наложително да бъдат оповестени за „ задгранични сътрудници ”, както е в обичаната му Русия.

 

Борбата на Костадин Костадинов против „ злите соросоиди ” обаче очевидно не е спънка брачната половинка му Велина и нейното съдружие „ Образователна общественост Варна ” да получат. Финансиране от фондация, обвързвана с Джордж Сорос.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР