Повече от месец не спираме да повтаряме, че най-зле е

...
Повече от месец не спираме да повтаряме, че най-зле е
Коментари Харесай

Ангелов: Държавата се неглижира от Кирил Петков, предстоят фалити

" Повече от месец не стопираме да повтаряме, че най-зле е ситуацията в здравните заведения. Увеличаването на цената на тока в общинските лечебни заведения води до увеличение на разноските неведнъж. Те не получават отникъде държавна помощ. Или би трябвало да спрат да заплащат заплатите на здравните служащи или да спрат да купуват консумативи за лекуване. И двете биха били безотговорни ". Това сподели пред публицисти на брифинг депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен здравен министър Костадин Ангелов.

По думите му страната се неглижира от Кирил Петков и предстоят банкрути.

" Днес в медиите се появиха репортажи по какъв начин центрове за обществени услуги стопират работа поради високите цени на тока. В България те са над 1300 на брой. Част от хората, които са ни писали досега, към този момент са получили писма от енергийните сдружения за прекъсване на електроподаването ", съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

" Предупредихме държавното управление, че няма буфер на бюджетните организации, който може да посрещне такива шокови цени. Конкретно при учебните заведения и детските градини – тези икономии, които имаха за спомагателни хонорари, за развития на учебни заведения, в този момент ще бъдат дадени за разноски за електрическа енергия. Видяхме проектобюджета, няма да бъдат обезщетени първите три месеца, по тази причина е безусловно неотложно да бъдат обезщетени посредством различен механизъм. Това е нашето решение, което внасяме ", добави Красимир Вълчев от ГЕРБ.

От партията обявиха, че имат решение за тези проблеми и са го предложили в Народното събрание.

" Това е план за решение за отплата на 100% от нарастването за всички публични организации, които не могат да усилят цените и които извършват социална услуга. Ще внесем искане за изключително съвещание на Енергийната комисия още при започване на идната седмица ", уточни депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР