Повече от месец, докато течаха разговорите, ние се надявахме да

...
Повече от месец, докато течаха разговорите, ние се надявахме да
Коментари Харесай

Деян Дечев, БСП: Не получихме нито един конкретен отговор от ГЕРБ

" Повече от месец, до момента в който течаха диалозите, ние се надявахме да получим повече конкретика и изясненост. По време на лидерската среща искахме да получим отговор какви са националните ползи, методът, по който ще действа едно държавно управление, методът, по който ще се вземат решения и периодите на едно такова държавно управление. Това сподели, че сме изгубили 1 месец в безсмислени диалози. Българска социалистическа партия подходи извънредно съществено през цялото време. Именно поради това изведохме няколко национални целта ".

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Деян Дечев в ефира на Euronews Bulgaria.


Той беше безапелационен, че няма връзка сред трусовете в прокуратурата и излизането на Българска социалистическа партия от договарянията за държавно управление с първи мандат. „ Ние не получихме нито едни съответен отговор от ГЕРБ. Имаме фрапантни разминавания с тях по тематиките за Истанбулската спогодба, износа на оръжия за Украйна и бюджетния недостиг, който касае обществените заплащания ”, посочи социалистът.


По думите му по време на срещите си с партиите ГЕРБ са обещавали на всеки това, което желае да чуе. „ Ние имаме виждане за бюджетен недостиг в границите на 4,5%, те обявиха някакъв тип схващане. След това по време на среща с Има Такъв Народ те споделят, че демонстрират схващане и към тях за бюджетен недостиг от 3% ”, изясни Дечев.


По връзки на държавните пари той дефинира като неточност, че служебното държавно управление не внесе бюджет за 2023 година „ Ние ще използваме нашите благоприятни условия да създадем корекции на в този момент показания бюджет, най-много в обществената сфера. Ние подходихме отговорно и посочихме вид с цели, който би бил вероятен за всички политически партии, само че една птичка пролет не прави ”, уточни той.


Дечев не изключи вид да се включат в нови диалози, в случай че се стигне до втори мандат. Но беше безапелационен, че няма да правят отстъпка от правилата си. „ Българска социалистическа партия се оказа единствената градивна виновна, класическа партия, която търси решение на проблемите по най-хубавия метод. Сядаме, беседваме, търсим формулата и метода. Ситуация, която не е идеална, само че мислехме, че когато ние подхождахме държавнически и останалите ще го създадат ”, разяснява той.


По тематиката със протичащото се в прокуратурата Дечев съобщи: „ Едва ли има друга страна В Европейски Съюз, в която първите мъже в прокуратурата да се упрекват един различен в корупция, в задкулисие и порочни практики ”, сподели в умозаключение Деян Дечев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР