Повече от хиляда фенове на Интер пропуснаха мача от Шампионската

...
Повече от хиляда фенове на Интер пропуснаха мача от Шампионската
Коментари Харесай

Над 1000 фена на Интер не бяха допуснати до мача с Порто

Повече от хиляда почитатели на Интер пропуснаха мача от Шампионската лига против Порто.

Вчера португалеците приключи наедно вкъщи с Интер (0:0) в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига (първи мач - 0:1).

В деня на мача Порто излезе с изказване, че почитателите на " нерадзурите " ще могат да влязат на стадиона единствено в случай че закупят билети за бранша за посетители.

" Билетите за всички браншове на стадион Драгао са извънредно за почитателите на Порто, като се изключи местата, непокътнати за гостуващите почитатели. От съображения за сигурност достъпът до спортното оборудване ще бъде отхвърлен на гостуващи клубни почитатели с билети, които не са закупени посредством Интер, се споделя в изказването.

През деня португалският клуб разгласи, че почитателите на Интер към момента ще могат да влизат в други браншове на стадиона без клубни артикули, само че в последна сметка това не се случи.

Генералният шеф на италианския клуб Бепе Марота разяснява обстановката.

" Искам да изразя съчувствието си към към хилядата почитатели, които останаха отвън стадиона, макар че имаха закупени билети. Беше ненадейно и явно ще подадем публична тъжба до УЕФА, с цел да получим ясна визия за случилото се.

Видях фотоси на фамилии, плачещи деца, които дохвърчаха тук от Италия, само че не можаха да влязат на стадиона. Футболът би трябвало да съставлява единение и наслада. Това е муха в мехлема за една другояче прелестна вечер.

Сутринта се срещнахме с локалните управляващи и те ни увериха, че почитателите няма да бъдат допускани единствено в бранша за посетители. Това обаче не се случи.

В по-голямата си част това бяха фамилии с деца, които, несъмнено, пристигнаха не да демонстрират експанзия, а да поддържат своя тим. Не мисля, че обстановката беше толкоз сериозна, че да им бъде отказано влизане.

Разбираме, че това не е по виновност на УЕФА, само че имаме вяра, че благодарение на публична тъжба можем да предотвратим това да се случи още веднъж ", сподели Марота.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР