Повече от година след раздялата с Андреа Адамо отборът на

...
Повече от година след раздялата с Андреа Адамо отборът на
Коментари Харесай

Най-после – Хюндай обяви новия ръководител на отбора в WRC

Повече от година след раздялата с Андреа Адамо тимът на Хюндай в Световния рали шампионат (WRC) си откри нов непрекъснат началник. Това е Сирил Абитебул, който в предишното ръководеше отборите на Катерам и Рено във Формула 1.

Французинът поема ръководството на отбора моментална, като неговата първа обществена демонстрация на новия му пост ще бъде по време на рали „ Монте Карло “ идната седмица. През миналия сезон 2022 Хюндай се ръководеше от Жулиен Монсе, който бе краткотрайно изпълняващ ролята на началник.

След като се раздели с Рено в края на 2020 Абитебул си взе известна отмора от моторните спортове. Неговото предпочитание за завръщане обаче докара до стартирането на диалозите с Хюндай във втората половина на 2022 година.

„ Всъщност, това постоянно ми е било в кръвтта, апетитът и вълнението на моторните спортове. С Хюндай се потърсихме взаимно, а аз знаех, че те си търсят нов началник. Аз не бях доста деен, само че се свързах с тях и се оказа, че давам отговор на условията на Хюндай, както и те на моите. Имаше естествено предпочитание да реализираме съглашение и преди няколко седмици взехме решение, че ще подпишем “, сподели Абитебул.

През 2023 година Хюндай още веднъж ще разполага с три коли в WRC, като две от тях ще бъдат ръководени от Тиери Нювил и Есапека Лапи, които ще карат с цялостна стратегия. Третият автомобил ще бъде делен от Дани Сордо и Крейг Брийн, които се чака да получат о подобен брой участия в хода на сезона.

Снимки: twitter.com/HMSGOfficial
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР