Повече от година след като здравните работници в САЩ бяха

...
Повече от година след като здравните работници в САЩ бяха
Коментари Харесай

Здравните работници - преди време приветствани като герои, сега получават заплахи

Повече от година откакто здравните служащи в Съединени американски щати бяха приветствани за избавените от тях човешки животи след експлоадирането на пандемията и всяка нощ им ръкопляскаха от прозорци и тераси, някои от тях са се снабдили с паник бутони при положение на нахлуване и захвърлят престилките си преди да излязат на обществено място заради боязън от тормоз.

Лекари и медицински сестри на първа линия в битката против ковид в цялата страна се сблъскват с враждебно отношение, закани и принуждение от пациенти, ядосани поради правила за сигурност, предопределени да спрат разпространението на напастта.

" Преди една година бяхме здравни герои и всички ни ръкопляскаха ", сподели Стю Кофман, доктор от спешна помощ в Далас. " А в този момент в някои региони ни тормозят и не ни имат вяра, и ни се подиграват за това, което се опитваме да създадем. Това просто е потискащо и обезсърчително ", добави той.

Медицинският център " Кокс " в Мисури почнал да обезпечава паник бутони на до 400 медицински сестри и други свои чиновници, откакто нападенията против тях се утроили сред 2019 година и 2020 година до 123, сподели негова говорителка. На една здравна сестра ѝ се наложило да си направи рентгенова фотография на рамото, откакто била атакувана.

Говорителката на центъра Бранди Клифтън съобщи, че нарастването се дължи най-малко частично на пандемията.

" Толкова доста медицински сестри споделят: 'Това просто е част от работата'. Но това " не е част от работата ", сподели Клифтън

Някои лечебни заведения ограничиха броя на хората, които позволяват през публичните си входове. Медицински сестри в щата Айдахо споделиха, че се опасяват да отидат до магазина за хранителни артикули, в случай че не са се преоблекли, с цел да не попаднат на гневни локални поданици.

" Това просто е в допълнение напрежение за здравните служащи, които към този момент изпитват доста стрес ", съобщи лекар Джеймс Лолър, експерт по заразни заболявания в медицинския център в Омаха на Университета на Небраска, някои от чиито сътрудници получили закани в интернет.

Крис Сампсън, доктор от незабавната помощ в Колумбия, щата Мисури, сподели, че насилието постоянно е било проблем в отдела му, само че обстановката се е влошила през последните месеци. Сампсън добави, че той е бил притиснат към стена и видял по какъв начин медицински сестри са били ритани.

Доктор Ашли Когинс от Регионалния здравен център " Свети Петър " в Хелена, щата Монтана, описа, че неотдавна попитала пациент дали желае да му бъде инжектирана ваксина.

" Той сподели: 'Не, по дяволите', и аз не настоях, тъй като персонално аз не желаех да ми се крещи ", съобщи Когинс. " Знаете ли, това е необичайно време в нашия свят и уважението, което преди имахме един към различен, уважението, което хората изпитваха към болногледачите и лекарите, и медицинските сестри - не всеки път го има и това прави тази работа доста по-трудна ", сподели тя.

Когинс съобщи, че въпросният пациент ѝ доверил, че " желае да удуши президента (Джо) Байдън " поради настояването му хората да се имунизират, което я предиздвикало да смени тематиката. Тя добави, че охранителите в този момент дават отговор за използването на разпоредбите за носене на маска от посетителите в болничното заведение, с цел да не се постанова на медицинските сестри да споделят на хора да изоставен.

Враждебността прави така и така стресиращата работа по-трудна. Голям брой лечебни заведения изпитват изострен дефицит на личен състав, частично тъй като медицинските сестри са изтощени от прекомерно многото работа и напущат.

" Мисля, че едно нещо, което видяхме и чухме от доста от нашите хора, е, че просто е доста мъчно да идваш на работа всеки ден, когато хората се отнасят един към различен зле ", сподели Кенси Грейвс, лекарка в болничното заведение към Университета на Юта в Солт Лейк Сити.

" Ако би трябвало да спорите с някого дали да носи маска или че не му е разрешено посещаване, а ние би трябвало да спорим за това, това е стресиращо ", съобщи тя.

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР