Повече от година след като забрани популярната сред консерваторите платформа

...
Повече от година след като забрани популярната сред консерваторите платформа
Коментари Харесай

Google разреши връщането на приложението Parler в Play Store

Повече от година откакто забрани известната измежду консерваторите платформа след протеста в Капитолия в Съединени американски щати, Гугъл позволи на обществената медийна мрежа Parler да се върне в Play Store, съобщи БГНЕС.

Гугъл извади приложението Parler от своя онлайн магазин единствено няколко дни след смъртоносната офанзива против седалището на американското държавно управление на 6 януари 2021 година, като съобщи, че то е разрешило " крещящо наличие ", което би могло да подтикне към още принуждение.

Parler се беше трансформирало в леговище за извънредно десни лица, които настояват, че са били цензурирани от други обществени медийни платформи като Туитър.

Нападението против Капитолия, подбудено частично от онлайн дезинформация и нападателна изразителност в уеб сайтове като Parler, беше осъществено от извънредно десни поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп, който се опитваше да анулира резултатите от изборите през 2020 година, които той загуби от Джо Байдън.

Според Гугъл Parler е бил позволен назад в Play Store, откакто е извършил условията по отношение на премахването на обидни изявления и блокирането на консуматори, които нарушават разпоредбите на приложението, заяви Агенция Франс Прес.

" От всички приложения в Гугъл Play, които включват наличие, генерирано от потребителите, се изисква да ползват постоянни практики за модериране, които не разрешават неприемливото наличие ", съобщи представител на Гугъл в отговор на питане на Агенция Франс Прес.

" Приложенията могат да се появяват в Гугъл Play, при изискване че дават отговор на разпоредбите за разработчици на Play ".

Според Гугъл Parler се е съгласил да съблюдава разпоредбите на Play Store и е модифицирал приложението си за мобилни устройства, задвижвани с Android, с цел да се съобрази с неговите политики.

Версиите на приложението Parler, пригодени за iPhone или iPad, също бяха неразрешени в App Store на Apple след въстанието.

Но те бяха върнати на виртуалните му лавици предходната година след актуализации, целящи ограничение на подстрекаването към принуждение, обявиха тогава от Apple.

Parler твърдеше, че има повече от 20 милиона консуматори, преди да бъде изтеглен от онлайн магазините на Apple и Гугъл.

Консерваторите, подкрепящи опита на Тръмп да анулира загубата си на изборите, провокираха миграция към различни уеб сайтове за обществени медии, чиито небрежни политики за модериране разрешиха на дезинформацията да процъфтява.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР