Повече от година, след като правителството реши да бъде сформирано,

...
Повече от година, след като правителството реши да бъде сформирано,
Коментари Харесай

Нито един язовир все още не е в активите на държавната фирма

Повече от година, откакто държавното управление реши да бъде образувано, държавното дружество " Управление и стопанисване на язовири " още не може да стартира да действа. Най-вероятно заради тази причина министърът на стопанската система Емил Караниколов е наредил на подопечната му Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) да ускори екипите, които управляват язовирите и оборудванията към тях.

Поводът за предприемане на мярката е оповестеното от Националния институт по метеорология и хидрология предизвестие от втора степен за интензивни превалявания и гръмотевични стихии в 8 области в Източна България и първа степен - в 17 области от страната.

Тъй като предприятието към момента не е проработило, все още не е изхарчен и нито лев от отпуснатите 500 млн. лева за незабавен ремонт на 400-те рискови язовира към този момент повече от година.
Това излиза наяве от отговор на министъра на стопанската система на депутатите от Българска социалистическа партия Никола Динков и Виолета Желева и известие до медиите.

Мерките за недопускане на преливане на язовири

В известието на икономическото министерство от петък е посочено, че оперативният щаб на Главна дирекция " Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях " е в подготвеност за дейности при усложняване на метеорологичната конюнктура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР