Повече от година след бунта на бежанците, настанени в бежанския

...
Повече от година след бунта на бежанците, настанени в бежанския
Коментари Харесай

Прокуратурата с обвинения повече от година след бунта в бежанския лагер в Харманли

Повече от година след протеста на бежанците, настанени в бежанския лагер в Харманли, прокуратурата изготви обвинявания. Към момента обвинителните актове се превеждат на три езика - пащу, урду и фарси и предстоят да бъдат връчени на обвинените.

Обвинени са 21 непознати мигранти от афганистански генезис . Четирима от обвинените са малолетни, н о съгласно прокуратурата са разбирали смисъла на осъщественото и са могли да управляват постъпките си.

 400 задържани мигранти след протеста в Харманли Обновена
400 задържани мигранти след протеста в Харманли

Обстановката все още е спокойна

Припомняме, на 24 ноември 2016 година мигранти изпотрошиха бежанския център в Харманли. П ри протеста на бежанците в Харманли бяха ранени повече от 20 служители на реда. Тогава органите на реда задържаха близо 400 бежанци. До безредиците се стигна откакто центърът беше изолиран поради подозрения за заразни заболявания и епидемии.

Прокуратурата упрекна афганистанците в това, че са унищожили незаконно непознати недвижими движимости - здания, уреди и съоръжение - халета № 9, 10 и 11, трапезария, нов приемателен център и баня. Потрошени са и движими движимости на терен - 52 бетонни колчета, 5 осветителни тела и 30 крана. Щетите възлизат на 85 094 лева

 Година след протеста в Харманли делото по случая към момента виси
Година след протеста в Харманли делото по случая към момента виси

30% от бежанците в Харманли желаят да останат в България

Относно пр ичинените телесни повреди на потърпевшите полицейски чиновници, взели участие в опазването на публичния ред по същото време, материалите са отделени в други две досъдебни производства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР