Повече от година леопарди държат в страх жителите на непалското

...
Повече от година леопарди държат в страх жителите на непалското
Коментари Харесай

Леопарди разкъсаха шест деца и ужасиха село

Повече от година леопарди държат в боязън жителите на непалското населено място Бана, оповестява изданието Online Khabar.

В рамките на 18 месеца хищниците убиха шест деца, още седем бяха ранени. Последната офанзива се случи в края на октомври: леопард сграбчи седемгодишно момче, влачи го на 400 метра, след което го умъртви и отчасти го изяде. Няколко седмици по-рано умря тригодишно дете, което се вози на люлка наоколо до къщата.

Заради леопарди родителите не разрешават на децата си да играят на открито и не ги пускат на учебно заведение без компаньон. Когато се стъмни, прозорците и вратите са заключени в Бана. „ Щом слънцето залязва, ние не се демонстрираме от у дома “, споделя един от локалните поданици. "Страхуваме се, че леопардът ще ни убие. " Дори не вървим до тоалетната. " Той твърди, че фамилията му се крие на закрито по 13 часа дневно.

В рамките на година и половина в покрайнините на Бана бяха открити три мъртви леопарда, явно убити от възмутени хора. Освен това локалните поданици стартират да слагат клопки на хищниците. Властите вършат същото, като откриват седем обичайни и две съвременни клопки. През октомври и ноември в тях попаднаха три леопарда: двама мъжки и женска.

През юни бе обявено, че 28 поданици на Непал са били убити вследствие на набези на животни през годината. 12 от тях от слонове, 10 - от носорози, седем - от леопарди, четири - тигри. По един човек е станал жертва на блатен крокодил, червен вълк и дива свиня.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР