Повече от една трета от чехите (38%) ще похарчат по-малко

...
Повече от една трета от чехите (38%) ще похарчат по-малко
Коментари Харесай

Чехите ще пестят от коледни подаръци тази година

Повече от една трета от чехите (38%) ще похарчат по-малко за коледни дарове тази година поради пандемията на ковид, а 3% въобще не възнамеряват да купуват дарове, съгласно анкета на Ipsos за GLS.

Дори огромните онлайн търговци са внимателни към своите оценки. Например CZC.cz чака до половината от клиентите си да понижат разноските си за електроника. Според Томаш Пилски, търговски шеф на CZC.cz, клиентите се плашат от нестабилната обстановка и влошаващото се финансово положение. В същото време предходната Коледа донесе рекордни продажби по магазините.

Спадът в търсенето през тази година обаче може да бъде обезщетен от по-големите вложения на родителите и учебните заведения в отдалечено образование, както и на компании, работещи от у дома. „ Например продажбите на портативни компютри се усилиха със 100%, а търсенето на уеб камери се усили. Освен това може да се чака, че наклонността към повишаване на каузи на онлайн покупките ще продължи, както беше през пролетния карантинен интервал “, сподели Пилски.

Според Даниела Чованцова, представител на онлайн магазина Alza.cz, даже тези, които избират елементарните магазини, стартират да вършат повече покупки в интернет.

Ръководството на Mall.cz чака, че сегашната обстановка няма да изплаши хората от извършване на покупки, а в противен случай, онлайн магазинът чака продажбите да се усилят.

„ Очакваме хората да похарчат в интернет с към 20% повече в края на годината, в сравнение с предходната Коледа “, сподели Якуб Стржестик, началник на Mall Group.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР