Повече от една пета от пъбовете, ресторантите и кафенетата във

...
Повече от една пета от пъбовете, ресторантите и кафенетата във
Коментари Харесай

Пъбовете във Великобритания намаляват работното си време заради цените на тока

Повече от една пета от пъбовете, заведенията за хранене и кафенетата във Англия са понижили работното си време през последните три месеца в опит да лимитират разноските си за сила, заяви ДПА.

Фирми в бранша на услугите, свързани с продажбата на храни и питиета, е по-вероятно да лимитират активността си спрямо компании от който и да е различен бранш, с цел да се оправят с голямото нарастване на енергийните сметки, демонстрира нов разбор на Националната статистическа работа на Англия.

Анализът разкрива, че вследствие на повишаването на силата 21% от компаниите, които ръководят заведения, са лимитирали работното си време, макар че не са понижили броя на дните, в които работят. Междувременно 6 на 100 от фирмите в бранша оповестяват, че са лимитирали работното си време с два или повече дни седмично през последните 3 месеца.

Повечето от тези компании са и най-склонни да бележит цените на силата като причина за най-сериозно безпокойствие през ноември, следвани компактно в тази ранглиста от фирмите в областта на хотелиерството. В този бранш 22% от бизнесите оповестяват, че енергийните цени са най-сериозното им съображение за терзание през ноември.

Това е нищожен спад на песимистичните настройки спрямо данните, регистрирани преди английското държавно управление да обещае през септември, че ще покрива част от енергийните сметки на бизнеса. Въпреки това компаниите в бранша на услугите на Острова, обвързван с продажбата на храни и питиета, са изключително тежко наранени от по-високите сметки, като 58% от тях оповестяват, че енергийните цени са най-сериозната им грижа - с 39 на 100 повече спрямо месец по-рано. В резултат почти 2 на всеки 5 компании в бранша (41 процента) афишират, че чакат тази обстановка да докара през ноември до повишение на цените на услугите, които оферират.

От своя страна 36 на 100 от компаниите в областта на хотелиерството във Англия са подготвени също да покачат цените си, отбелязва ДПА.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР