Повече от един на всеки пет германци е бил изложен

...
Повече от един на всеки пет германци е бил изложен
Коментари Харесай

Повече от един на всеки пет германци е бил изложен на риск от бедност през 2023

Повече от един на всеки пет германци е бил изложен на риск от беднотия или обществено изключване предходната година, съгласно оповестени през днешния ден публични данни, показващи степента на усложненията, изпитвани от най-голямата стопанска система в Европа, съобщи Ройтерс.

Федералната статистическа работа заяви, че през 2023 година на риск от беднотия или обществено изключване са били изложени 17,7 милиона души, или 21,2% от популацията. Въпреки че цифрата като цяло е непроменено спрямо 2022 година, то демонстрира на какъв декор се образува политическият климат в Германия, където крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) през септември ще се състезава за първото място на изборите на равнище провинция в по-бедната източна част на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обещание да усили средствата за защита в отговор на войната в Украйна накара нестабилната коалиция на канцлера Олаф Шолц да стартира да търси способи да ореже бюджета, на фона на опитите на семействата да се оправят със скок в инфлацията, която в този момент стартира да се успокоява.

Данните от Германия следват дефиницията на Европейски Съюз за беднотия, в която попадат хората, отговарящи на най-малко един от три критерия – риск от бедност; изпитване на съществени материални и обществени лишения; живот в домакинство с " доста невисок интензитет на претовареност ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР