Повече от един милиард души в 43 държави са изложени

...
Повече от един милиард души в 43 държави са изложени
Коментари Харесай

СЗО: Над милиард души са изложени на риск от зараза с холера

Повече от един милиард души в 43 страни са изложени на риск от заразяване с холера. Тази седмица три страни са съобщили за нови огнища на холера , съобщи ръководителят на екипа по холера и епидемиологични диарийни болести към Световната здравна организация (СЗО) Филипe Барбоса.

" По наши оценки повече от един милиард души в 43 страни са директно изложени на риск от заразяване с холера. Само през последната седмица три страни оповестиха за нови огнища на заболяването. В момента 22 страни, ситуирани в пет района на СЗО, се борят с огнища на холера ", съобщи Филипe Барбоса на брифинг.

Барбоса напомни, че през 2022 година с огнища на холера се сблъскват два пъти по-малко страни, в сравнение с през 2021 година Нивата на смъртност също са най-високите от 10 години насам и надвишават допустимите правила с до 2%. Тенденцията за увеличение на епидемиите от холера продължава, сподели той, kaтo означи, че увеличението на броя на случаите се дължи на бедността, споровете и естествените бедствия.

През септември 2022 година СЗО съобщи, че епидемията от холера е необятно публикувана . Броят на смъртните случаи от нея се е нараснал три пъти в съпоставяне със междинната стойност за пет години. През декември 2022 година СЗО оповестява и за дефицит на ваксини против холера. Филип Барбоса съобщи, че международните ресурси от ваксини против холера са " привършили или извънредно малко ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР