Повече от две трети се боят за себе си и

...
Повече от две трети се боят за себе си и
Коментари Харесай

За българите опасността от COVID-19 е преувеличена, но биха се отказали от права

Повече от две трети се боят за себе си и своите близки по отношение на ковид. Три четвърти настояват, че са подготвени да жертват даже някои от своите човешки права, в случай че това ще помогне. В същото време обаче близо половината запитани се съгласяват, че опасността от ковид може и да е пресилена.

Това демонстрира експресно проучване на международна асоциация " Галъп интернешънъл " по отношение на COVID-19, в което взеха присъединяване близо 25 хиляди души в 28 страни по целия свят. Сред тях са Съединени американски щати, Русия и Индия, някои от най-засегнатите страни – Италия, Южна Корея, Франция, Германия, Швейцария, както и доста други страни на другите континенти*.

Общо 67% от интервюираните споделят, че се боят, че те или техните близки могат да се заразят - 38% заявяват, че се опасяват, а 29% признават, че се боят доста.

Къде е България?

Българите се боят да не се заразят с ковид покрай равнищата на останалите 27 страни – 62% у нас споделят, че по-скоро се опасяват или съществено се опасяват те или техни близки да не се заразят. Същевременно българите са измежду тези, които в най-голяма степен намират заплахата за пресилена. Общо 72 на 100 от интервюираните считат по този начин при 49% приблизително за всичките 28 страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР