Повече от две месеца след като беше похитен, корабът Галакси

...
Повече от две месеца след като беше похитен, корабът Галакси
Коментари Харесай

Разходка за 1 долар: Похитеният Галакси Лийдър е туристическа атракция в Йемен

Повече от две месеца откакто беше отвлечен, корабът " Галакси Лийдър ", на който има и двама български моряци, продължава да притегля интерес и е туристическа атракция за йеменците. Журналист на Агенция Франс Прес се качи на борда - ето неговия роман.

Пътуването до " Галакси Лийдър " коства еквивалента на един $, което е цената на едно ястие. Пътниците са без избавителни жилетки и в положително въодушевление.

От пристанище в региона на Салиф дребен дървен кораб откарва Зубаир в морето дружно с още дузина други гости, които са вдигнали високо телефоните си, с цел да снимат сцената.



Зубаир е пропътувал дистанцията от столицата Сана до Ходейда, с цел да види кораба.

" За нас е чест и горделивост, че нашите въоръжени сили извършват тази невероятна работа в поддръжка на нашите потискани братя в Палестина и Газа ", споделя той.



Хизам ал Асад, член на политическото бюро на придвижването на хусите, приказва за кораба като за туристическа дестинация.

" Това е доказателство, че йеменският народ е припрян да се срещне с врага и да му се опълчи ", споделя Хизам ал Асад.

След десетина минути в морето Зубаир и неговите спътници се качват най-сетне на товарния транспортен съд, където бързат да си създадат фотоси за спомен.



Някои стартират обичаен танц, при който размахват ножове, каквито множеството йеменци носят на поясите си.



Някои изминават по 400 километра против 22 $, с цел да видят " Галакси лийдър ". Такива пътувания се провеждат два пъти седмично. Групи единствено от мъже се позволяват пет пъти седмично до плавателния съд. На борда му обаче не се вижда екипажа, в който са и двама българи. Развяват се единствено йеменските и палестинските флагове. След час под палещото слънце групата " туристи " потегля назад към брега.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР