Повече от две хиляди софиянци и гости на столицата се

...
Повече от две хиляди софиянци и гости на столицата се
Коментари Харесай

Летен фест събра хиляди столичани на Витоша

Повече от две хиляди софиянци и посетители на столицата се включиха в четвъртото издание на Витоша летен фест, оповестяват уредниците от „ София – Европейска столица на спорта ". Празникът събра край х. Момина канара голям брой другари на спорта и положителното въодушевление, които претърпяха един прелестен ден измежду зеленината, прохладата и хубостите на планината.

Фестивалът се провежда за четвърта поредна година под мотото „ Обичам спорта, Обичам София, Обичам Витоша " като част от самодейност „ София – Европейска столица на спорта " и от програмата на Столична община за даване на повече благоприятни условия на столичани и гостите на града за деен и здравословен метод на живот.

В планинското тичане по 14-километровото трасе с име „ Кумата " най-бърз бе Димчо Мицов от Сапарева баня, финиширал за 47:41 мин., пред Георги Гергов от Стратеш Атлетик Ловеч 48:01, трети е Александър Спасов от Team Skisharki/ Жулистан 50:50. При дамите единствена под 1 час финишира Маринела Нинева от КЛА Локомотив Дряново - тя сграбчи успеха с резултат 58:48 мин., пред Елена Димитрова от 5kmRun 1.01:26 ч., Антония Маринова 1.02:52 ч. и други

При колоездачите най-бързи с 55:09 мин. са по едно и също време финиширалите Илко Илиев и Александър Минчев. При дамите победителка е Нели Стоянова с 1:43:09 ч. Общо участниците във всички надпревари бяха над 650.

Без спортен темперамент туристическият поход притегли доста фенове на планинските преходи. По 3.5-километровата пътека с име „ Обичам Витоша " потеглиха няколко стотин души, измежду които деца, цели фамилии и остарели планинари. Те бяха предвождани от планински водачи, а след края на похода се включиха в занимателната стратегия, проведена от Столична община и „ София – Европейска столица на спорта ".

На необятната поляна пред х. Момина канара хиляди столичани участваха в многото интензивности, спортни и занимателни прояви, готови от уредниците. На огромен интерес изключително измежду децата се радваше безплатният алпийски тролей, обезпечен от „ Мачирски спорт ". През целия ден не секна потокът от искащи да изпитат страстта от „ прелитането " по опънатото над Боянската река въже. Новото тази година бе специфичният ъгъл, където обезпечени от уредниците аниматори забавляваха децата със занимателни игри, рисунки, състезания и съревнования през целия ден.

Междувременно присъстващите се радваха на богата забавно-музикална стратегия с осъществяванията на алпийски песни, на певческите групи от клубовете за „ Здраве и дългоденствие " и други Празникът приключи с гимнастически извършения на хората от третата възраст и с осъществявания на самодейни фенове на планинарските песни.

Призьорите бяха наградени от зам.-кмета Дончо Барбалов, който поздрави участниците и присъстващите на феста, като посочи, че тазгодишният празник затвърждава традицията на една значима и потребна за столичани спортна самодейност по плана „ Европейска столица на спорта ". Призьорите в обособените съревнования бяха отличени с медали и купи, а най-хубавите във всички възрасти в надпреварите по планинско тичане и планинско колоездене си разделиха общ награден фонд от 5400 лева, който е рекорден в историята на Феста. Всъщност, обаче, спечелили този ден бяха всички пристигнали на спортния празник и прекарали един превъзходен летен ден измежду зеленината, природата и хубостите на планината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР