Повече от две години след като напусна Нова, едно от

...
Повече от две години след като напусна Нова, едно от
Коментари Харесай

Миа Сантова се върна в Нова

Повече от две години откакто напусна Нова, едно от най-разпознаваемите лица на малкия екран се върна на работа там. Това е Миа Сантова – емблематичната партньорка на Ники Дойнов в новинарското студио. Тя стана сътрудник на медията във Виена.

Допреди по-малко от месец Миа Сантова даже и не помисляше за друга работа с изключение на отговорностите по развъждането на 5-годишната си щерка и подреждането на комфортен дом във Виена. Журналистката се реалокира там дружно със фамилията си предходната зима, разчитайки на приходите на мъжа си Светослав, който е проектант и има личен бизнес. Тя бе безапелационна, че ще става стопанка и към този момент няма да върви на работа.

Но, както постоянно става, човек допуска, а Бог разполага. По-малко от година след преместването в австрийската столица и окончателното решение да се отдръпна от малкия екран, животът напомни на Миа тръпката от работата с вести. Терористичният акт във Виена при започване на месеца накара хората в малките екрани бързо да се сетят за някогашната си колежка и да стартират да й звънят с молба за кореспонденции от мястото на събитието. Първоначално новинарката гледала на това като на елементарна услуга, която прави за другари. Но последователно се замислила, че май работата не й омръзнала чак толкоз, колкото в началото считала. Малко след атентата тя описа в изявление пред „ Уикенд “, че евентуално ще се постанова да се включва и отсега нататък с кореспонденции в новините и настоящите излъчвания. Но не правеше никакви проекти да се завръща на работа за непрекъснато. Този вторник обаче от Нова тв публично оповестиха, че някогашната водеща на новините става сътрудник на медията във Виена.

Никой не помни малкия екран да е имала сътрудник във Виена до момента. Телевизиите в България по принцип рядко си разрешават непрекъснати репортери в която и да е страна в чужбина, защото това излиза прекомерно скъпо. Но казусът с Миа е различен. Няма да се постанова да й заплащат квартирата, както нормално се прави, защото тя по този начин или другояче има жилище в австрийската столица. В същото време най-вероятно ще могат да разчитат на нея за отразяване и на събития от други райони в Централна Европа, което ще бъде мощен коз в ръцете на новинарския екип. Конкурентите от Би Ти Ви имат сътрудник единствено в Париж – Десислава Минчева, която понякога се включва и от Брюксел. Сега Нова ще ги цака с публицист във Виена.

Миа Сантова стартира работа в Нова през 1995 година, когато към момента е студентка. Бързо става една от огромните звезди на малкия екран. В нюзрума и студиата на Нова минава главната част от професионалния й път. Известна е с афинитета си към интернационалните тематики. За малко е основен редактор и на дамско списание, само че бързо се отхвърля, с цел да прави лично предаване във към този момент несъществуващата ТВ7. През 2017 година тя се връща в Нова като водеща на следобедната емисия вести. Но единствено година по-късно напуща. Междувременно съумява да се омъжи и ражда щерка. Въпреки че повече от две години не е на екран , Миа показа пред „ Уикенд “, че не е серпантина да следи новините, а включванията й от Виена демонстрираха, че не е изгубила професионалните си рефлекси. Ето за какво връщането на работа в малкия екран надали ще й бъде мъчно.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР