Повече от две години Министерството на образованието прилага механизъм за

...
Повече от две години Министерството на образованието прилага механизъм за
Коментари Харесай

Специално обучение за превенция срещу агресията в столично училище

Повече от две години Министерството на образованието ползва механизъм за противопоставяне на издевателството и насилието в учебните заведения и детските градини. Основни цели в него са основаването на положителна конюнктура в детските заведения, разбиране на насилието като недопустимо държание и създаване на система за предварителна защита.

Вече четири години в столичното 55-то приблизително учебно заведение учителите минават образования, с цел да преборят експанзията в учебно заведение.

Положителен ли е резултатът от тях върху децата и преподавателите - вижте повече от Цанка Николова.

Да се поставиш на мястото на другия е най-ценното, което учителите в 55-то приблизително учебно заведение научили от специфичните образования за предварителна защита против експанзията.
Таня Иванчева, шеф на 55 СУ " Петко Каравелов ": Най-важното, съгласно мен, на тези образования беше да се построи прочувствена просветеност. Това е да умеят осъзнават и да разпознават възприятията си, страстите си, тъй като когато ги разпознават, те могат да се оправят с тях и да тушират обстановки.
Различни способи и способи за справяне при спор сред децата пък е другият плюс на образованията.
Никол Иванова, начален преподавател: Ежедневно приказваме по какъв начин би трябвало да се държим един към различен и по какъв начин би трябвало да се отнасяме, какви би трябвало да бъдат взаимоотношенията сред тях.
В столичното 55-о приблизително учебно заведение децата към този момент не се опасяват да посетят учебния психолог, когато възникне проблем. Не единствено при случаи на физическа, само че и на вербална експанзия.
Мария Колева, психолог в 55 СУ " Петко Каравелов ": Те търсят препоръки и подпомагане по какъв начин да постъпят. " Той направи това, аз какво да постъпя? ", " Аз не се почувствах добре от това. " и ние постоянно ги съветваме, че най-важното нещо е това те да показват своите усеща и страсти.
Според директорката няма сериозен случай на експанзия, откогато са почнали образованията. За да се резервира тази наклонност, колективът залага и на връзката сред учители и възпитаници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР