Повече от два милиона души в Англия са изпитвали симптоми

...
Повече от два милиона души в Англия са изпитвали симптоми
Коментари Харесай

Над два милиона в Англия страдат от дълъг Covid повече от 12 седмици

Повече от два милиона души в Англия са изпитвали признаци на коронавирусна зараза повече от 12 седмици, оповестиха електронните издания на Би Би Си и " Гардиън ".

Това сочат данни от най-мащабното до момента държавно проучване във Англия. То е открило, че хората с продължителни признаци се разделят главно на две категории - пациенти с респираторни признаци, които в множеството случаи минават през по-тежко заболяване и пациенти, които изпитват главно признаци, свързани с отмалялост и безсилие.

Резултатите от изследването удостоверяват тези от предходни проучвания, съгласно които дамите и по-възрастните хора по-често са жертви на дълъг Covid-19. Авторите на проучването дефинираха резултатите от него като " тревожни ".

Изследването, чиито резултати следва да преминат без значение оценка, откри, че 37,7 на 100 от преболедувалите със признаци са изпитвали най-малко един от тях в продължение на повече от 12 седмици. 14,8 на 100 са изпитвали три и повече признака дълготрайно.

" Мащабът на казуса е много сериозен ", сподели проф. Кевин Макконуей, учител по приложна статистика в Свободния университет. " Резултатите не могат ясно да ни покажат до каква степен съществени са тези признаци във връзка с въздействието върху качеството на живот на пациентите. Някои може да не са доста съществени, само че други сигурно са и резултатите демонстрират какъв брой значимо е да ги разберем и да осигурим съответно лекуване и поддръжка на хората ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР