Повече от два месеца след местните избори - Столичният общински

...
Повече от два месеца след местните избори - Столичният общински
Коментари Харесай

СОС се събира за поредния обречен на провал опит за избор на председател

Повече от два месеца след локалните избори - Столичният общински съвет още веднъж ще се опита да избере собствен ръководител, без който не може да проработи.

Въпреки опитите за ексцентрични решения с тройна ротация сред ПП-ДБ- " Спаси София ", Българска социалистическа партия и групата на Вили Лилков, към момента няма пробив в блокадата.

Социалистите на Иван Таков и Ваня Григорова оповестиха, че не са съгласни с това предложение.

ГЕРБ не участваха в последните договаряния сред партийните групи в СОС и съзнателно отхвърлят да гласоподават или да оферират собствен претендент за позицията на ръководител на съвета.

Най-голямата мощ в СОС – тази на ПП-ДБ и „ Спаси София “, има 23-ма съветници, чиито гласове не са задоволителни да изберат ръководител. Досега те предложиха Борис Бонев, Грети Стефанова (като най-възрастен член на съвета) или отказваха да повдигнат личен претендент, с цел да оставят другите партийни групи да съберат свое болшинство - постоянно несполучливо.

Българска социалистическа партия, Възраждане и Има Такъв Народ също участваха в гласуванията със свои номинации, само че в никакъв случай не съумяха да привлекат външна поддръжка за тях.

ГЕРБ имат единствено 14 гласа и са в съпротива на всички останали сили. Евентуална коалиция с тях би дала нужното болшинство на ПП-ДБ- " Спаси София ", само че рискува да разцепи групата поради безапелационния отвод на Борис Бонев да влиза в съюз с някогашните управници на Столична община, които " Спаси София " подлагаше на критика непрестанно.

Очаква се на днешното съвещание да се гласоподава единствено следващо отсрочване с две седмици до 25 януари.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР