Повече от два месеца след избирането на общински съветници в

...
Повече от два месеца след избирането на общински съветници в
Коментари Харесай

Предлагат временен председател на СОС до приемането на бюджета

Повече от два месеца след избирането на общински съветници в София, председател на СОС няма избран и работата на градския парламент не може да стартира, макар извършените съвещания и няколко съвещания и гласувания.

Затова общинските съветници от „ Синя София “ Ивайло Йонков, Иван Сотиров и Вили Лилков заедно с Карлос Контрера – Вътрешна македонска революционна организация, оферират своя формула за излизане от политическата криза и за начало на същинската работа в СОС.

1. Избиране краткотрайно на Председател на СОС до приемането на Сборния бюджет на Столичната община за 2024 година, след което той се отдръпва от поста.

2. Структуриране на непрекъснатите комисии и профилираните органи на СОС на симетричен принцип, при предоставяне опция на всеки общински консултант за присъединяване в три от тях.

3. До приемането на Бюджета за 2024 година в дневния ред на съвещанията на СОС се включват единствено отчети, които са единомислещо подкрепени от членовете на Председателския съвет.

4. Изискваме от кмета на Столична община да внесе в СОС Програма за ръководство и промени и нова конструкция на общинската администрация.

5. Изготвяне на Оперативна работна стратегия на СОС за 2024 година

6. Задължително на всяко съвещание се организира чуване на кмета на София по настоящи въпроси като първа точка в дневния ред на СОС.

С оферти метод по едно и също време организираме и започване работата на СОС, гарантираме, че няма да има плаващи болшинства до приемането на бюджета, а времевото ограничаване ще разреши да се постави рамка за осъществяване на съвещания за реализиране на съглашение за устойчиво ръководство на Столичната община в идния мандат.

Това насочат основателите в послание към своите сътрудници в Столичния общински съвет от ПП-ДБ-Спаси София, ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР