Повече от два часа е прекарал в бурното море ветроходецът,

...
Повече от два часа е прекарал в бурното море ветроходецът,
Коментари Харесай

След бедствието: Пред bTV говорят спасилите на мъжа, паднал зад борда по време на торнадото


Повече от два часа е прекарал в бурното море ветроходецът, паднал зад борда по време на торнадото в Бургаско, преди да бъде избавен. Стихията се размина без жертви, само че с доста вреди.

Инцидентът се случва по време на държавното състезание по ветроходство, което се организира в Бургаския залив. Разразилата се стихия хваща част от лодките в стадия сред Несебър и остров „ Свети Иван “. Вятърът събаря един от тях – умел ветроходец, зад борда.



Започва огромна избавителна интервенция в морето, в която се включват всички налични джетове, яхти и катер на Морската администрация. Срещаме ви със спасителите.

Бурята връхлита яхтсмените по време на една от гонките. Не всички съумяват да избегнат торнадото. Един от състезателите пада зад борда. Задейства се избавителна интервенция, в която се включват и трима яхтсмени с моторна лодка от Поморие.

" По първична информация трябваше да е на към миля и половина източно от фара, намерихме го в последна сметка на съвсем три благи ", сподели Щелиян Чернев – яхт клуб „ Поморие “.

„ Като тръгнахме да го вадим в лодката се оплака, че към този момент кракът му е почнал да се схваща. Каза, че са съумели да смъкват платната на яхтата, само че ги хваща поривът и потегля да обръща лодката, опира мачтата във водата и като бич го е изстрелял от лодката “, съобщи ръководителят на яхт клуб „ Поморие “ Христо Гърков.

„ Неприятна вълна, отразена, общо взето мъчно за видимост на предмети във водата. Но шанс, че индивидът беше със жилетка. Това му избави живота “, изясни Красимир Карталов - яхт клуб „ Поморие “.

Мъжът е запазил е хладнокръвие и е опитал да се задържи покрай мястото, където е паднал.

„ Нямаше сили да се качи, издърпахме го на борда, дадохме му яке и да се стопли малко. Съобщихме на съдийската комисия, че сме го намерили – последваха много крясъци от всички яхти на наслада, че сме го намерили - Това е най-важното, че оцеля “, съобщи Щелиян Чернев – яхтсмен.

Торнадото нанася опустошителни вреди на земеделците в Поморие. Земеделски производители и лозари са в невъзможност.

Засегнатите лозари ще получат отплата от страната, увериха от земеделското министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР