Повече от дузина военнослужещи от Саудитска Арабия, обучаващи се в

...
Повече от дузина военнослужещи от Саудитска Арабия, обучаващи се в
Коментари Харесай

САЩ гонят повече от дузина саудитски войници от страната

Повече от дузина военнослужещи от Саудитска Арабия, учащи се в Съединените щати, ще бъдат изгонени от страната след осъществена инспекция, последвала пукотевица във военна база във Флорида в края на предходната година, заяви CNN, базирайки се на източници.
През декември 2019 година вследствие на пукотевица във военна база във Флорида починаха четирима души, в това число стрелецът, още осем бяха ранени. Нападателят беше боецът от Саудитска Арабия Мохамед Саид ал Шамрани, който беше обучаван във военна база.
Пентагонът разгласи прекратяването на оперативното образование на всички военни чиновници на Саудитска Арабия, които учат в САЩ за несигурно време.
По-късно шефът на контраразузнаването и сигурността Хари Рийд съобщи, че след стрелбата Пентагонът е ревизира всички кадети от тази страна във военната база и не е разкрил „ непосредствена опасност “.
Според CNN военнослужещите не са упрекнати в съучастничество с нападателя. Източниците на канала настояват, че част от саудитските кадети са упрекнати по отношение на екстремистки придвижвания, а други - в владеене на детска порнография.
Представители на ФБР и Министерството на правораздаването на САЩ отказаха коментар, отбелязва каналът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР