Повече от дузина млади момичета от малко село обикалят с

...
Повече от дузина млади момичета от малко село обикалят с
Коментари Харесай

Отбор по крикет за момичета в Индия нарушава традицията

Повече от дузина млади девойки от малко село обикалят с велосипед земеделска земя в индийския щат Пенджаб.

Движейки се по черна пътека, облечени напълно в бяло, вълнението им стартира да нараства. Сред километрите житни полета се появява източникът на тяхната наслада: две стадиони за крикет с пластмасови малки врати и бетонна лента, откъдето могат да бият.

Ако е по този начин извиква изображения от холивудския филм от 1989 година, Поле на фантазиите, не би било прекомерно надалеч от истината. Тези 18 девойки съставляват тима по крикет Gulab Singh.

Крикетът е най-популярният спорт в Индия, сходен на вяра, както мнозина биха споделили. Въпреки че продължава да си остава игра, доминирана от мъже, нещата се трансформират.

По-рано тази година Индия започва Висша лига по крикет за дами (WPL), женска версия на Висшата лига на Индия (IPL). Той бързо се трансформира в един от най-доходоносните франчайзи за дами в света, на второ място след Националния баскетболен асоциат на дамите в Съединени американски щати.

Жените в Индия са дейни - и високо представящ се - в крикет от доста години. WPL ги катапултира в всеобща известност. Сега те получават медийното внимание, непокътнато единствено за мъжките тимове.

През октомври Съветът за надзор на крикета в Индия (BCCI), управителният орган на индийски крикет. сподели, че всички наети състезателки по крикет ще получават същата такса за мач като мъжете – историческо решение за поощряване на „ равенството сред половете “ в най-обичаната игра в страната.

Въпреки измененията на национално равнище, към момента може да е мъчно за девойките да получат опция да играят, изключително в селските градове.

„ Създадох този тим по крикет, с цел да направя живота им по-добър “, споделя Гулаб Сингх Шергил, на 35 години, който стартира тази смела дребна лига преди четири години.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР