Повече от десет страни, предимно в Европа, в които маймунската

...
Повече от десет страни, предимно в Европа, в които маймунската
Коментари Харесай

Доклад на ЕЦПКЗ: Маймунската шарка вече с огнища в 20 страни

Повече от 10 страни, най-вече в Европа, в които маймунската шарка е рядко срещана, са удостоверили най-малко един случай, написа.

„ Това е първият път, когато се оповестява за инфектирани в Европа без известни епидемиологични връзки със Западна или Централна Африка, където това заболяване е ендемично “, се споделя в отчета, представен от Нова тв.

В Обединеното кралство, където необикновената шарка бе открита за първи път при започване на май, доказаните случаи са най-вече 71. Следва Испания с 51 случая и Португалия с 37. Извън Европа, в Канада има 15, а в Съединени американски щати - девет. Общият брой на случаите през днешния ден се е нараснал пет пъти от 20 май, насам, когато Европейски Съюз разгласи, че са регистрирани 38 случая.

Рискът от заразяване е " доста невисок ", заяви Европейския център по предварителна защита тази седмица, само че предизвести, че хората, които са имали голям брой полови сътрудници - без значение от половата ориентировка - са по-застрашени.

Маймунската шарка все още е ендемична в 11 страни в Западна и Централна Африка. Към момента няма лекуване за шарката, само че признаците нормално отшумяват след две до четири седмици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР