Повече от десет хиляди души от България и света празнуваха

...
Повече от десет хиляди души от България и света празнуваха
Коментари Харесай

Казанлък празнува кулминацията на 118-ия Празник на розата

Повече от 10 хиляди души от България и света честваха през днешния ден хубостта на Розовата котловина и нейните хора. Празнуваха вярата, младостта, хубостта, традициите на и на България.
Казанлъчани демонстрираха на своите посетители живите си обичаи, споделиха красивите си страсти и гостоприемно ги зарадваха с охолно шествие в центъра на града. Начало на Дефилето на Аромата и Красотата дадоха Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова и нейните подгласнички Тиара Братованова и Ивона Габарова и нежните дребни Принцеси на розата от тяхната свита. Красавиците минаха през централния бул. за наслада на хилядите си фенове.
 Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова получи короната си на специфична гала Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова получи короната си на специфична гала
53-тата Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова бе коронясана и получи жезъла на властта на площад „ Севтополис “ в Ка...
„ Добре пристигнали в столицата на Розовата котловина! “, приветства многочислените посетители от близо и надалеч кметът на Казанлък. „ Празникът на розата в Казанлък е обичан от всички българи! Търсен е по целия свят, тъй като носи едно съкровено обръщение – посланието за хубост и състрадание. Казват, че смисълът на живота е в това да пренесем посланието от детето, което сме били на стареца, в който ще се превърнем, само че в никакъв случай по пътя си да не го губим “, показа Галина Стоянова. Тя напомни за сложната 2020 година, обвързвана с доста болежка и благодари на своите съграждани: „ По този път никой от Вас не загуби посланието, своята човещина, съпричастност и обич един към различен “.
Кметът благодари на всички казанлъчани за „ огромното сърце, същинска душа, най-любвеобилните хора, които се държат един за различен! “. Галина Стоянова благодари на бизнеса, на свещениците, учителите, учениците, децата и родителите, на младите и възрастните, че резервираха духа на Града на розите. Кметът на Казанлък благодари на лекарите, медицинските сестри и доброволците, че запазиха живота на Казанлък. Тя сервира благодарности към розопроизводителите за помощта да възродят празника. „ Ние носим посланието в сърцето си и то е хубост и състрадание!, съобщи тя. Към задграничните посетители домакинът на празника пожела: „ Усетете този казанлъшки дух, поемете от силата на Розовата котловина и я отнесете там, където сте родени! Честит празник, Казанлък! “, приключи приветствието си към хората Кметът Галина Стоянова.
Сред формалните лица на празника бяха българският еврокомисар по нововъведения, научни проучвания, просвета обучение и юноша Мария Габриел, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова с делегация от посолството, посланикът на Япония Н. Пр. Нарахира Хироши, Н. Пр. Латифа Беназза, дипломат на Алжир в България, Н. Пр. Г-н Санджай Рана, дипломат на Индия, посланикът на Виетнам Н. Пр. господин Доан Туан ЛИН с делегация, словашкият дипломат Н.Пр. господин Мануел КОРЧЕК, Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, румънският дипломат Н. Пр. Бръндуша Предеску с делегация, посетители от побратимените на Казанлък градове Верия, Гърция, Кочани, Македония, другари от Ломжа, Полша и други
Еврокомисарят Мария Габриел благодари на казанлъчани, че съхраняват красивите български обичаи: Розата за нас, българите е специлна, тъй като тя е ентусиазъм, традици, вяра! Благодарим Ви за гения, вдъхновението и хубостта, с която изпълвате сърцата ни! “, съобщи Мария Габриел. „ Културното завещание е това, което прави нас, българите да имаме своя еднаквост, да го пазим, съхраняваме, само че и да го предадем на идващите генерации. Благодарим Ви, Казанлък, за това, че с Вас и Празника на розата можем да усетим този български, уникален дух, който през вековете ни кара да продължаваме мощни и дружно напред! “, съобщи българският еврокомисар. „ Празникът на розата е вяра след претърпяната сложна година. Надежда, с цел да отправим признателност към всички, които ни помогнаха да преминем през този сложен интервал, само че и вяра за това да запазим хубостта, човешкото, младостта, общите човешки старания, тъй че още веднъж да имаме взор, вторачен напред, в който да се отразява блясъкът на тези невероятни младежи, които са с нас през днешния ден. Благодаря Ви от все сърце, Казанлък! “, сподели Мария Габриел.
 Принцесите на розата засияха на най-детския празник в Казанлък (СНИМКИ) Принцесите на розата засияха на най-детския празник в Казанлък (СНИМКИ)
Навръх Международния ден на детето казанлъчани и техните посетители имаха опция да се насладят на едно от най-нежните и красиви събития...
В началото на шествието своята благословия към съграждините си даде Дядо Киприан: „ Колко наслада, хубост, въодушевление, мир и обич царува през днешния ден в Казанлък! “, възклина Дядо Киприан за родния си град. Благословеният град, който резервира възрожденския си дух, който ловко пази своите обичаи, пази своята религия към жанр и татковина, пази вярата във индивида и постоянно търси положителното във всеки. “, означи Негово Високопреосвещенство. Той загатна горчивата 2020 година, само че уточни: „ Ето през днешния ден Бог благослови да сме още веднъж дружно! Отново да засвидетелстваме любовта си към вярата, към Родината и нашия български жанр до момента в който има българин да пази тези фамилни и християнски обичаи и добродетели. Да е благословена Майка България и нейното най-свидно чадо – постоянно ароматен и хубав Казанлък! За доста и плодородни години! “, благослови Дядо Киприан.
Празничното шествие за дребни и огромни беше исторически белязано от Купата на Аматьорската лига, която Розите завоюваха за първи път, за голяма наслада на своите съграждани, в навечерието на кулминационните тържества. С скъпия трофей в пъстрите редици на дефилето минаха и спечелилите на ФК „ Розова котловина “.
Цариците благословиха своите поданиици за здраве, благополучие и забавление, тъй като единствено споделените наслада и усмивки могат да предадат страстите, които би трябвало да се преживеят в Казанлък.
Кулминационният празничният неделен ден стартира в китните розови градини край Казанлък, с цел да показа българските традиции с многочислените задгранични посетители, да им съобщи атмосферата на пъстрия обред „ Розобер “ и „ Розоварене “, да почувстват магията на българското хоро.
 Община Казанлък патентова неповторимия празник на розата Община Казанлък патентова неповторимия празник на розата
С регистрация на марка №133543 Община Казанлък получи патент за неповторимия Празник на розата. По самодейност на Кмета Галина Стоянова зая...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР