Повече от десет горили са дали положителен тест за Covid-19

...
Повече от десет горили са дали положителен тест за Covid-19
Коментари Харесай

10 горили легнаха с COVID-19 в Атланта

Повече от 10 горили са дали позитивен тест за Covid-19 в зоопарка в американския град Атланта, евентуално след заразяване с вируса от гледач, написа The Guardian.

Персоналът e забелязал казуса, когато няколко от горилите в зоопарка, където живеят 20 жители от техния тип са почнали да демонстрират признаци, в това число хрема, лека кашлица и загуба на вкус.

Проби, изпратени до ветеринарната диагностична лаборатория на Университета на Джорджия, демонстрират, че 13 от огромните маймуни са позитивни за ковид, оповестява Atlanta Journal-Constitution.

В изказване, оповестено на уеб страницата на зоологическата градина, чиновниците обявиха, че считат, че имунизиран член на екипа им за грижа за животните, носещ персонални защитни средства и без признаци, работейки, евентуално е предал вируса.

„ Екипите наблюдават доста деликатно засегнатите горили и се надяват, че те ще се възстановят изцяло “, сподели Сам Ривера, старши шеф по опазване на здравето на животните в зоопарка.

Предстои да бъдат получени резултатите от спомагателни проби, изпратени в националната лаборатория за ветеринарни проучвания в Еймс, Айова, за удостоверение, се прибавя в изказването. Някои от горилите получават моноклонални антитела и личният състав обръща огромно внимание на Ози, 60-годишен мъжки образец, за който се счита, че е най-застрашен от затруднения от Covid-19.

Горилите в зоологическата градина в Атланта живеят в непосредствена непосредственост едни до други в четири групи, което прави невероятно изолирането им поотделно. Когато се възстановят, те ще получат имунизацията против ковид Zoetis, създадена за ветеринарна приложимост, се споделя в изказването.

Сред другите животни в зоопарк Атланта, които ще получат имунизацията през идващите дни, ще бъдат борнейски и суматрански орангутани, суматрански тигри, африкански лъвове и леопард.

През февруари зоологическата градина в Сан Диего разгласи, че всичките му осем горили, които са се заразили с Covid-19 няколко седмици по-рано, в това число Уинстън, 49-годишен мъжки образец,са се възстановили изцяло.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР